26. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Matek ehitab Pärnusse uue tootmishoone

Esmaspäeval kehtestas Pärnu linnavalitsus AS-i Matek Turba tänava kinnistute planeeringu. Uue tootmishoone ehitamist alustatakse kevadel ning aasta lõpuks valmiv uus tehas tõstab tootmismahu kahekordseks, teatas ettevõte. 

Turba tänav 23 ja 25 kinnistute detailplaneeringu ala suurus on ligi 32 320 ruutmeetrit. Ala asub Pärnu Rääma linnaosa Niidu ettevõtluspiirkonnas, mis ulatub Ehitajate teest linnapiirini. Planeeringuala idapoolses osas kulgeb olemasoleva turbamaardla piir.

Tehase tehnoloogiat arvestades on vajalik kehtestatud detailplaneeringuga määratud hoonestusala suurendamine. Detailplaneering teeb ettepaneku Turba tn 23 ja 25 kinnistute liitmiseks. Moodustatava krundi suuruseks planeeritakse 30 296 ruutmeetrit, millele kavandatakse olemasoleva tootmishoone laiendus. Krundile jääb olemasolev tootmishoone, kõik muud hooned ja rajatised lammutatakse.

Tehase tehnoloogiat arvestades on suurim ehitusalune pind hoonestusalal 10000 m2 , mis moodustab 33% krundi pinnast. Hoone lubatud suurim kõrgus arvestades võimalikke tehnoloogilisi seadmeid on kuni 18 m olemasolevast keskmisest maapinnast, lubatud korruselisus on kuni 2 korrust.

Planeeritava uue hoone maht on ligi 8500 ruutmeetrit põrandapinda ning Mateki eesmärk on seal toota aastas 120 000 ruutmeetrit tasapinnalist elementi ning 10 000 ruutmeetrise põrandapinnaga ruumelementi aastas, mis oleks tootmismahu kahekordistamine võrreldes praegusega.

Matek on seni tegutsenud Pärnus rendipinnal, mis on ettevõtte tehnoloogilist arengut arvestades jäänud ebaratsionaalseks.

Detailplaneeringu koostas Meistri Projekt.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785