26. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BREM Kinnisvarabüroo: kuni 90 000eurosed korterid nõutuimad

Elamispindade turul on kõige nõutavamad uued või renoveeritud kolmetoalised korterid, mille suurusjärk jääb 70 ruutmeetri kanti ja hind küünib kuni 90 000 euroni,“ ütles BREM Kinnisvarabüroo tegevjuht Tarvo Tamme.

Samuti on tema sõnul väga palju ostuhuvilisi 2-toalistele niinimetatud mägede korteritele, millega on kliendid nõus tehingut tegema remonti vajavate korterite puhul kuni 32 000 euroga ja renoveeritud korterite korral kuni 50 000 euroga.

Majade ja ridaelamute vastu tuntakse samuti elavat huvi, kuid tehinguid toimub äärmiselt vähe. Huvi elamumaade vastu praktiliselt puudub.

Paljud Eesti ja välisinvestorid otsivad häid üürivooga objekte, kus oleks tasakaalus reaalne üürihind ja sellest tulenev müügihind.

Nõutuimad üürikorterid asuvad Mustamäel ja Õismäel. Kõige rohkem küsitakse eraldi tubade ja köögiga möbleeritud 2-toalisi, mille hinnapiir on 200 eurot.

“Üüriobjektidest on läbi aegade olnud kõige populaarsemad kuni 150 ruutmeetrised köetavad lao- ja tootmispinnad. Viimase aja trendina on tekkinud hulk üürihuvilisi suurematele, kuni 1500 ruutmeetristele tootmispindadele. Suuremad pinnad pakuvad huvi põhiliselt metallitöödega tegelevatele ettevõtetele,“ selgitas Tamme.

Kliendid räägivad täna paljudest otsuse langetamise teguritest, kuid kõige rohkem mõjutab otsust siiski üürihind.

Paljud ettevõtted kolivad äärelinna, kus üürihind soodsam ja juurdepääs hea. Populaarsed asukohad on Viimsi, linnast väljuvate trasside ümbrus ja Suur-Sõjamäe piirkond.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785