25. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Astangule plaanitakse uusi korterelamuid

Tallinna linnavalitsus kavatseb linnavolikogule esitada Astangu asumis paiknevale alale viie kuni 8-korruselise korterelamu ehitamist võimaldava detailplaneeringu kehtestamise otsuse eelnõu. 

Detailplaneeringu koostamist taotles Skanska EMV AS. Planeeringu koostas Sweco Projekt AS.

Detailplaneering annab võimaluse rajada 3,65 ha suurusele alale viis kuni 8-korruselist korterelamut, kus on kokku kuni 280 korterit. Planeeringulahenduse kohaselt jääb ala lõunapoolsesse osasse veesilmaga ning mänguväljakutega haljasala.

Planeeringuala paikneb Haabersti linnaosas Väike-Õismäe ja Astangu elurajooni vahel, olles lõunapoolsest küljest piiratud Astangu tänavaga, põhjast raudtee maa-alaga, idast hoonestatud naaberkruntidega ning läänest reformimata riigimaaga. Planeeringuala kontaktvöönd on hoonestatud valdavalt 5-, 8- või 9-korruseliste elamutega.

Detailplaneeringuga taotletakse Tallinna üldplaneeringu muutmist planeeringuala maakasutuse juhtotstarbe osas - muuta metsade, parkide ja looduslike haljasalade ala korruselamute alaks, kuna tegelikkuses planeeritav ala puhkeotstarbelist funktsiooni ei täida. Tegemist on vaba aja veetmiseks kasutuskõlbmatu liigniiske võsastunud ja ebaturvalise alaga. Planeeringulahendusega kavandatu võimaldab liigniiske, võsastunud tühermaa uuesti kasutusele võtta ning korrastada.

Detailplaneeringu, mis algatati Tallinna Linnavalitsuse 29. juuni 2007 korraldusega, lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks toimus Haabersti Linnaosa Valitsuses 23. augustil 2007 avalik arutelu. Detailplaneering võeti vastu Tallinna Linnavalitsuse 21. aprilli 2010 korraldusega.

Detailplaneering oli 20. maist kuni 18. juunini 2010 avalikul väljapanekul. Avaliku väljapaneku kestel ei laekunud detailplaneeringu lahenduse kohta ühtegi kirjalikku ega suulist pöördumist.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785