Pleksepp: "tühi portfell" mõlemale poolele hetkel kasulik 

TREV-2 Grupp AS juhatuse esimees Tõnis Pleksepp ei usu samuti, et teedeehituses tänavu "raskest rauast " ja meestest puudu tuleb. Ta nendib, et hetkel on hangete edasilükkumine nii tellijale kui töövõtjale kasulik.

„Need mehed on reeglina hästi hoitud ja säilitatud". Ehitusfirmad peaksid aga palgatõstmise survega tema sõnul siiski arvestama. „Juba euro tulek annab uut survet, sest põhjamaiste naabritega on nüüd võrdlus lihtsam. Palga tõusuks mingit valemit kindlasti pole, eks sügis näita,“ märkis Pleksepp.

Pleksepa sõnul kannatab palgatõusul omahind ja uutel hangetel hind tõuseb. Teedeehituse turul on aga suurimaks ohuks siiski bituumeni hinnahüpped. „Seega võib vaid soovida uusi kannatusi kõigile ja rahutut aastat. Tellijagi magab halvasti, sest töövõtja võib ju alla anda ja objektilt lahkuda. Veider, kuid hetkel on mõlemale poolele kasulik "tühi portfell" ehk hangete lükkumine alanud aastasse,“ kommenteeris ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed