20. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu planeerib Supilinna 

Tartu linnavalitsus on alustanud eeltöödega Supilinna linnaosa teemaplaneeringu koostamiseks. Valminud on „Supilinna ruumilise kujunemise analüüs ja ettepanekud teemaplaneeringu koostamiseks“, mille kohta ootab linn tartlaste arvamusi.

Tulevase teemaplaneeringu eesmärk on täpsustada võimalikud uushoonestusalad, kohustuslikult säilitatavad hooned, nende kaitse- ja kasutustingimused, põhilised arhitektuurinõuded hoonete rekonstrueerimisel ja uute hoonete püstitamisel. Teemaplaneering jääb aluseks linnaosa edasisel arengul ning kogu sealse ehitustegevuse kavandamisel.

Analüüsi ja ettepanekud Supilinna teemaplaneeringu koostamiseks on kirjutanud Artes Terrae OÜ, kes võitis selle töö koostamiseks välja kuulutatud riigihanke. Rohkelt illustratiivseid fotosid ja jooniseid sisaldavas töös kirjeldatakse Supilinna linnaehituslikku kujunemist ja ajalugu ning on tehtud rohkelt ettepanekuid linnaosale tüüpilise miljöölise väärtusega hoonestuse säilitamise vajaduse, uusehitiste arhitektuurinõuete, tänavate rekonstrueerimise ja liikluskorralduse kohta.

„Meie eesmärk on jõuda võimalikult paljusid huvigruppe rahuldav teemaplaneeringuni. Ootame arvamust avaldama nii supilinlasi, arendamisplaanidega kinnistuomanikke kui ka kõiki teisi oma kodulinna tulevikust huvitatud tartlasi,“ rääkis abilinnapea Raimond Tamm.

Supilinna ruumilise kujunemise analüüsi ja teemaplaneeringu koostamiseks tehtud ettepanekutega saab tutvuda linna kodulehel ja raekoja esimesel korrusel asuvas infokeskuses. 1. veebruaril kell 16 oodatakse kõiki huvilisi Raekoja plats 10, III korruse saali avalikule koosolekule, kus Supilinna ruumilise kujunemise analüüsi ja ettepanekuid teemaplaneeringu koostamiseks tutvustab Mart Hiob OÜst Artes Terrae.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785