18. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi: üllatavalt suur huvi Ida-Virumaa talude vastu

Pindi Kinnisvara turuülevaatest selgub, et detsembris tunti üllatavalt suurt huvi Ida-Virumaa talukohtade ja kruntide vastu, Viljandis kodu soetamisele mõtlevad aga paljud Soomes töötavad eestlased. 

Võru linna kinnisvaraturg on passiivne, puudus on ka tasakaalus hinna ja kvaliteediga objektidest. 

Põlvas ja Jõgeval on huvi kinnisvara soetamise vastu mõnevõrra suurenenud, kuid tehingute arv on jätkuvalt madal.

Valgas on aktiivsem odavamate korterite ja üüritehingute turg, samuti on mõnevõrra kasvanud huvi bürooruumide vastu.

Viljandis on suurenenud Soomes töötavate eestlaste huvi kodu soetamise vastu. Endiselt tehakse tehinguid odavamas hinnaklassis korteritega. Kuigi oli palju lund ja üldine aktiivus jäi turul madalamaks, leidus mitmeid maakodude ostuhuvilisi, kes olid valmis matkama eramute vaatamiseks ka suures lumes.

Haapsalu ostu-müügitehingute turg jäi stabiilselt passiivseks, peamiselt tehti tehinguid keskmisest odavamate varadega, küll aga muutus üüriturg elavamaks.

Jõhvi sügisene üliaktiivne üüriturg on kokku kuivanud, sest enamus üürilised olid teistest linnadest pärit ehitustöölised. Kuna suuremad ehitustööd lõpetati suure lume tulekuga, on ka huvi üürikorterite vastu järsult langenud. Üllatavalt suur on aga huvi Ida-Virumaa talukohtade ja kruntide vastu.

Raplas tehakse jätkuvalt üksikud tehingud kuus. Mõnevõrra on suurem huvi eramute vastu, kuid ka seda määrab peamiselt tallinlaste aktiivsus Vilivere-Kohila suunal.

Rakvere ja Lääne-Virumaa turg on säilitanud aktiivsuse. Eelkõige ollakse huvitatud nii korteritest kui maamajadest hinnaklassis kuni pool miljonit krooni. Lisaks oma kodu ostmisele käsitletakse kinnisvaraostu ka investeeringuna.

Kuressaares on peamine nõudlus korterite järgi. Mõningane huvi on ka väga hea hinnaga hoonestamata kinnistute vastu. Detsembri alguses oli tunda üleüldist järsku huvi kasvu erinevate objektide suhtes, põhjenduseks tõid inimesed eurole ülemineku.

Paides oli detsember äärmiselt kiire kuu. Jätkuvalt olid huviorbiidis keskmises seisukorras 2- toalised korterid hinnaklassis ca 10 000 eurot (150 000-160 000 krooni). Üüriturul tehti peamiselt tehinguid ilma vahendajateta, üürihinnad püsisid endisel tasemel. Püsis ka huvi hoonestatud kinnistute vastu hinnaklassis kuni 57 500 eurot (900 000 krooni).

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785