NCC Ehitus: katuse läbijooks pole käsitletav ehitusveana

NCC Ehitus AS juhatuse liikme Jaan Lehtsaare sõnul pole Tiskre-Hansu ridaelamu katuste ja seinte läbijooks käsitletav ehitusveana ega kuulu garantiitööde alla.

"Juhime tähelepanu asjaolule, et Tiskre-Hansu ridaelamu katuste ja seinte läbijooks ei ole käsitletav ehitusveana ega kuulu oma olemuselt seetõttu garantiitööde alla. Maja ehitati Kodumajagrupi tehnilise järelevalve all vastavalt Kodumajagrupi poolt tellitud ehitusprojektile, mis on osutunud osaliselt puudulikuks ja kohalikke ilmastikuolusid piisavalt mittearvestavaks," selgitas Lehtsaar ning lisas, et seda kinnitavad ka ekspertiisibüroolt tellitud uuringud, mis ei tuvastanud ehitusvigu, küll aga viitavad valesti projekteeritud fassaadilahendustele.

"Küsimus ei ole selles, et me garantiiaja möödudes enam midagi teha ei taha, vaid selles, et probleemi likvideerimine nõuab tõenäoliselt projekteeritud lahenduste muutmist ja konstruktsioonide ümberehitamist, mis ei ole garantiitöö," sõnas Lehtsaar.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed