Harjumaa elamumaa hind kasvas 36 protsenti

Tallinna ja Harjumaa hoonestamata elamumaa turul kasvas tehinguhind detsembris võrreldes eelmise kuuga 36%. Kuu kalleim tehing tehti 297 189 euroga (4 649 997 krooni), selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest.

Võrreldes hinnatipuga 2007. aasta mais kahanes tehinguhind a52%.

Tallinnas ja Harjumaal tehti eramute ja hoonestamata elamumaadega detsembris tehinguid vastavalt 96 ja 42 (novembris 97 ja 82).

Harjumaa hoonestatud elamumaa tehinguhind on võrreldes hinnatipuga 2007. aasta aprillis kahanenud 27%, novembriga võrreldes hind aga tõusis 7%. Detsembrikuu kalleim tehing küündis 960 592 euroni (15 030 000 krooni).

Pindi Kinnisvara märgib, et ostjad sorteerivad jõuliselt piirkonna parimaid pakkumisi ja on valmis kiirelt tehingu vormistama. Hoolimata lumest on säilinud teatav aktiivsus ka elamumaade turul, kus tehinguni viiaksegi parima hinna ja kvaliteedi suhtega maatükid.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed