Toom Tekstiil: tellime kinnisvara hindamise usaldusväärsuse nimel

AS Toom Tekstiil hinda kinnisvara igal aastal ettevõtte usaldusväärsuse nimel, rääkis firma esindaja Eduard Elbrecht.

"Ettevõtte omandis olevaid kinnistuid kajastatakse bilansis nende turuväärtuses. Seda nõuavad raamatupidamise rahvusvahelised reeglid. Seetõttu tellime objektidele igal aastal eksperthinnangud, et kindlustada hoonestatud kinnistute õige turuväärtuse kajastamine," rääkis Elbrecht. "Igal aastal mõjutavad turuväärtust ju majandusaasta jooksul hoonetesse ning kommunikatsioonidesse tehtud investeeringud, samuti kinnisvaraturul asetleidnud muutused," lisas ta.

Toom Tekstiil on huvitatud kinnistute õiglase turuväärtuse igaaastasest väljaselgitamisest, vaatamata sellele, et viimastel aastatel asetleidnud kinnivarakriis on kinnistute turuväärtust oluliselt vähendanud.

"Turuväärtuse langus on selgelt ületanud hoonetesse ja kommunikatsioonidesse tehtud väärtust tõstvate investeeringute mõju. Kinnistute turuväärtuse ebaõige kajastamine ettevõtte bilansis ei oleks aga kooskõlas rahvusvaheliste raamatupidamise reeglitega ja kahandab ettevõtte usaldusväärsust," selgitas Elbrecht.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed