Vopak: garantii on loomulik kaitse

Vopak E.O.S juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer selgitab, et teedeehituse projekt on oluline piirkonna taristu kaasajastamiseks, kuid ehitustööd mõjutavad Termoili terminali igapäevategevust.

„Ehitus hakkab käima üle Vopak E.O.S.i Termoili terminali ”elutee”- üle kahe raudteeharu. Raudtee viib otse terminali ning iga planeerimatu katkestus tähendab, et ettevõte ei saa täita oma klientide tellimusi. Iga ootamatu tõrge halvab olulise osa Eesti kütuse logistikast, mitte ainult Vopak E.O.S.i osas,“ selgitab Lugtmeijer. Tema sõnul on garantiide seadmine tavapärane, et äritegevus ehk tulu ei saaks negatiivselt mõjutatud.

„Eelistame, et finantsmõju osas lepitakse kõigi osapooltega (peatöövõtja, Maanteeamet jne) kokku enne tööde algust, selle asemel et hakata kahjude üle diskuteerima siis, kui tööd on väljunud graafikust. Kõik projekti elluviimist puudutavad ettepanekud esitas Vopak E.O.S. nagu kord ja kohus. Ei vasta tõele, et Vopak E.O.S. lükkas tagasi kindlustuse garantii, sest ärikatkemise kindlustus ei kata eelpoolnimetatud riske,“ kinnitab Lugmteijer.

 

Osale arutelus

  • Kadri Jakobson

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed