4. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Domus: soovime tarku arendajaid ja Kopli liinidele kosilast

Domus Kinnisvara esitab oma ajaveebis kümme soovi, mis kinnisvaraturule uueks aastaks heaolu tooks.

Domus soovib, et...

... paraneks tarbijate kindlustunne ja suureneks elanikkonna ostujõud.

... rahaühiku vahetus ei tekitaks turule täiendavat segadust ja et turuosalised harjuksid uute hindadega mõne kuu jooksul.

... püsiks stabiilsus maksude osas, et valitsus isegi ei mõtleks kinnisvaramaksu kehtestamise peale ega muudaks teisi kinnisvaraturgu mõjutavaid makse.

... jõustuv võlakaitseseadus tooks turule juurde nii vajalikku kindlustunnet, mitte aga segadust ega karmimaid tingimusi pankade poolt.

... nii mõnigi poolsurnud hotell või spaa leiaks uue omaniku ja selle aktiivse tegutsemise tulemusena tuleks Eestisse juurde uusi turiste ja uut raha.

... kinnisvaramaakleri kutse tõuseks rohkem au sisse, et kutselised maaklerid oleksid kõrgemini väärtustatud nii klientide kui ka riigiorganite poolt ning kutsetegevust korraldavad organisatsioonid tegeleksid enam valdkonna sisulise arendamisega.

... ostja leiaks mõni Kopli poolsaarel asuv suur arendusprojekt, mille ost võiks olla märgilise tähtsusega ning aitaks elu sisse puhuda nendele kümnetele tühjalt seisvatele detailplaneeritud kruntidele Põhja-Tallinnas.

... kinnisvara arendusturule ei tormaks hulgi juurde uusi tegijaid, vaid arendamisega tegeleksid need, kellel see põhitegevus ja mõtestatud stateegia tulem, mis kõik võimaldaks turu stabiilset arengut.

... tõmblemine ehitusturul väheneks ning taastuks stabiilsus, mis võimaldab nii tellijatel kui ka ehitajatel hakata oma tegevuses paremat kvaliteeti otsima.

... senisest rohkem rahvusvahelisi ettevõtteid koliks oma tootmise või juhtimise Eestisse ja tooks ärikinnisvara turule juurde uut hingamist.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785