Autor: Anne Oja • 30. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Putinile ehitatakse salaja miljardidollarilist eramut

Musta mere rannikule ehitatakse salaja miljardidollarilist puhkekompleksi Venemaa peaministrile Vladimir Putinile, seisab portaalis ?orruptionfreerussia.com avaldatud kirjas president Dmitri Medvedevile.

Vene- ja inglisekeelses variandis avaldatud kirja autorina on nimetatud Sergei Kolesnikovi. Kirja sisu järgi otsustades on ta Putini tuttavate Nikolai Šamalovi ja Dmitri Gorelovi kauaaegne äripartner, kirjutas ajaleht Vedomosti.

Ajaleht loetleb meeste ühiseid ärisid ja kokkupuutepunkte märkides, et neil õnnestus kindlaks teha: kirja kirjutas tõepoolest Peterburi ärimees Sergei Kolesnikov, kes ise viibib praegu välismaal ning ootab seal Medvedevi reaktsiooni korruptsioonijuhtumile ja vastust.

Puhkekompleksi ehitatakse Putinile isiklikuks kasutamiseks alates 2006. aastast ja Kolesnikov nimetab seda projektiks Lõuna (?????? ?? - vene k). Koos 2007. aastast sinnasamasse rajatava eliitveinide tootmiseks kõlbuliku viimamarjaistandusega maksab asi miljard dollarit.

Formaalselt kuulub puhkekeskus ja viinamarjaistandus Šalamovi ettevõttele, kuid Kolesnikov on veendunud, st see on mõeldud Putinile. "Kui see on Šalamovi loss, miks ehitab riik selle juurde omal kulul tee ja veab elektri?" küsis ta ajakirjanikelt. Kolesnikov kinnitas, et on Putinile ehitatavat puhkekompleksi oma silmaga näinud.

Ärimees kirjutas enda sõnul avaliku kirja, et "venelased ja president teaks tõtt". Medvedevi lähedal seisev isik ütles aga ajakirjandusele, et ilmselt ei reageeri president sellele kirjale. Kolesnikovi lähedased ei mõista, mis motiividel ärimees nõnda käitus.

Putini pressisekretär kinnitas, et peaminister ei oma Musta mere äärde kerkiva lossiga mingit seost. Šamalov ja Gorelov korruptsioonisüüdistust ei kommenteerinud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785