23. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaano Vink: aasta "ämber" on Aruvalla-Kose teehange

Nordecon International AS juhatuse esimees Jaano Vink peab aasta "ämbriks" Aruvalla-Kose teehanke ümber toimuvat, mida avalikkusele on näidatud kui ehitajate omavahelist kaklust, püüdes sellega probleemide tegelikult olemuselt tähelepanu kõrvale juhtida.

Millisena jääb meelde aasta 2010? Millised olid olulisimad sündmused?Mööduv aasta jääb meelde kui Eesti iseseisvuse taastamise järgse perioodi ehitusturu suurima languse lõpu aasta, mis peaks kuldaväärt kogemuse andma kõigile tegutsejatele.Midagi pole parata, kuid mina pean ehitusturu aasta "ämbriks" siiski sedasama paljuräägitud Aruvalla-Kose tee-ehituse ümber toimuvat ja kohati juba naeruväärseks muutunud farssi, mille tulemusel jooksutati tupikusse üks hange ning alustati sama asjaga teist korda, jättes tähelepanuta kogu saadud õppetunni. On äärmiselt kahju, et kogu seda jama on korduvalt ja pidevalt avalikkusele näidatud, kui mingit ehitajate omavahelist kaklust ning püütud sellega tähelepanu probleemide tegelikult olemuselt kõrvale juhtida.

Olulisi häid sündmusi on tegelikult olnud palju, sest valminud on ju terve rida erinevaid ehitusprojekte, mis toonud heameelt küll koolidesse-lasteaedadesse, teedele, kaitseväkke...Kahjuks on kriisiajal paratamatult välja löövad, ühiskonnakorralduse sisestest probleemidest tingitud, negatiivsed sündmused need toredad väiksemad rõõmud kohati enda alla matnud ning tekitanud inimestes eksliku mulje, et ehitusturul nagu head polekski.  Mis on ehitusturul aasta "ämber", mis aasta õnnestumine?

Õnnestumiseks pean eelkõige kõigi nende paljude tublide ettevõtjate ja ehitusmeeste paindlikkust, kes suutsid ennast kriisis ümber orienteerida ning leida võimalusi nii kodus kui raja taga, tõmmates ekspordi ka meie sektoris kenasti käima.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785