23. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andres Aavik: erasektor ärkab koomast

Skanska EMV ASi juhatuse esimees Andres Aavik  peab möödunud aasta õnnestumiseks eluasemeturu elavnemist ja uute arenduste alustamist.

Järgneb intervjuu Andres Aavikuga.

Millisena jääb meelde aasta 2010? Millised olid olulisimad sündmused? Ehitusturul jääb 2010 meelde raske aastana. Hindade trendi muutumine on paljudele konkurentidele tulnud halva üllatusena ning kahjumlikest lepingutest taganetakse väga kergekäeliselt. Karistust ju ei järgne, sest riik lubab järgmisel riigihankel kõik patustajad uuesti starti kätt proovima. Nii lahkelt saab käituda vaid väga rikas riik ja kodanikuna pean meie jõukuse üle vaid rõõmu tundma....

Positiivse poole pealt võiks märkida erasektori esimesi elumärke pärast paari aasta pikkust koomaperioodi. Pankade aktiivsuse kasv on elu sisse puhunud ka elukondlikule kinnisvaraarendusele. Jääb vaid üle loota, et möödunud 5 aasta jooksul läbieluatust on midagi ka õpitud.

Mis on ehitusturul aasta "ämber", mis aasta õnnestumine?Aasta "ämber" on pooleliseisvad infraprojektid ning nendega seotud vaidlused. Kuigi enamus ehitusfirmadest ei ole selle jamaga seotud, on kõikide ehitajate maine saanud rängalt kannatada.

Aasta õnnestumine - eluasemeturu elavnemine ja uute arenduste alustamine.

Milliste tulemustega lõpetate tänavuse aasta? Millised on sihid ja ootused järgmiseks? 

Skanska jaoks oli 2010 vundamendi ehitamise aasta. Meil on selge visioon sellest, kus me tahame 5 aasta pärast olla ja ka konkreetne plaan, mida järgmisel aastal teha. Jätkame oma kõige suurema vara, inimeste, arendamist ja koolitamist. Sarnaselt lõppeva aastaga täiendame oma ridu eesti tippseptsialistidega ning noorte ja ärksamate tudengitega.Kasutades Skandinaaviamaade kogemusi, jätkame keskkonnasäästlikke ja energiatõhusate lahenduste propageerimist. Tõstame sisemist efektiivsust ja tööohutuse taset. Kuigi me ei ole suurimad käibelt, kavatseme hoida liidrirolli tulevikku suunatud ehitajana ja anda oma tugeva panuse ehitajate maine parandamiseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785