20. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon võitis Kaarepere viadukti ehitushanke

Maanteeamet sõlmis eelmisel nädalal töövõtulepingu Nordecon Infra ASi, Nordecon International ASi ja Ramboll Eesti ASiga kolme samatasandilise raudteeülesõidu asemele ühe viadukti rajamiseks Jõgevamaal Kaareperes.

Ehitus- ja projekteerimistööde maksumuseks on 67,2 miljonit krooni. Kokku tehakse töid teelõikudel kogupikkusega ligikaudu 5,2 kilomeetrit. Töid alustatakse jaanuaris 2011 ning need kestavad 12 kuud.

Nordecon Infra ASi juhatuse esimehe Erkki Suurorgi sõnul on Kaarepere liiklussõlme ehitamine järgmisel aastal suurim teeprojekt Jõgevamaal. Projekti eesmärgiks on Jõgeva ja Tartu vahelisel maanteel Pikkjärve – Kaarepere lõigul ja sellega lõikuvatel Kaarepere – Palamuse ja Pikkjärve – Tõrve kõrvalmaanteedel paiknevate kolme samatasandilise raudteeülesõidu asendamine ühe eritasandilise raudteeviaduktiga ning sellest tulenevalt vajalike ühendus- ja jalgteede võrgu kujundamine.

„Uue viadukti valmides suletakse kolm samatasandilist raudteeülesõitu, mis  kohaliku liikleja jaoks tähendab  senisest pikema teelõigu läbimist ning veidi suuremat ajakulu. Kuid samas kaob vajadus oodata suletud tõkkepuu taga, mida praegu tuleb neil ülesõitudel ette küllalt tihti ning halva nähtavusega ristmike kadudes suureneb üldine liiklusohutus,“ sõnas Suurorg.

„Rahulikumaks ja turvalisemaks muudab kohalike elu ka see, et uus trass viib praegu Pikkjärve küla läbiva maantee edaspidi asumist kaarega mööda ning uute maanteelõikude juurde rajatakse ka mitmeid kergliiklusteid,“ lisas ta.

Suurorg märkis et projekteeritaval teelõigul on viimase 15 aasta jooksul toimunud 30 liiklusõnnetust, alates tõkkepuude mahasõitmisest ja loomadega kokkupõrgetest kuni teelt väljasõitudeni ja jalakäijatele otsasõitudeni.

Projekti kaasfinantseeritakse Euroopa Liidu struktuurifondide toel.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785