20. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõmme lastehaigla ehitatakse ümber 40 miljoni krooniga

Nõmmel asuv endine lastehaigla ehitatakse ümber kaasaegseks hooldusravi- ja hooldekodukeskuseks. Projekt läheb maksma ligi 40,3 miljonit krooni.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur rahuldas SA PJV Hooldusravi taotluse Nõmmel asuva endise lastehaigla ümber ehitamiseks mitmeotstarbeliseks Hiiu ravikeskuseks. Otsuse kohaselt toetab Euroopa Regionaalarengu Fond keskuse rekonstrueerimise projekti ligi 25,4 miljoni krooniga.

Projekti raames renoveerib SA PJV Hooldusravi endise lastehaigla hooned kaasaegsetele nõuetele vastavaks hooldusravi ning hooldekodu kohti sisaldavateks hooneteks, luues kompleksi multifunktsionaalsete teenuste osutamiseks.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on endise lastehaigla ümberehitamine lähtuvalt eelkõige eakate vajadustest parim võimalik lahendus pikalt tühjalt seisnud hoone taastamiseks. „Tegemist on looduslikult väga ilusa kohaga, kuhu eakatele suunatud teenused sobivad suurepäraselt. Lisandväärtus selle projekti puhul on kahtlemata aga see, et õnnestub korda teha üks ilusamaid maju Nõmmel,“ märkis Pevkur.

Tänu projektile kerkib ka Tallinnasse hooldusravi ja hoolekande teenustele orienteeritud keskus, kus patsiendil oleks juurdepääs erinevatele etappidele. Uus keskus hakkab pakkuma statsionaarse hooldusravi, päevase õendusabi, koduõenduse ja päevakeskuse teenuseid ning hooldekodu teenuseid. Ühtlasi väheneb tänu projektile piirkonnas hooldusravi ja hooldekodu voodikohtade puudujääk. Avatavasse keskusesse on planeeritud 150 voodikohta, millest 85 on hooldusravi ning 65 hooldekodu voodikohad.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785