16. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusvahtu võib müüa ainult koos kinnastega

Alates 27. detsembrist võib ehitusvahtu turustada ainult koos kaitsekinnastega. Henkel Makroflexi tootejuhi Margus Kriisi sõnul on Henkel oma toodetele kindad juba lisanud.

Vastavalt Euroopa parlamendi otsusele nr. 1348/2008/EÜ  kehtib alates 27. detsembrist uus nõue toodete turustamisele, mille koostises on metüleendifenüüldiisotsüanaati (MDI) 0,1% massist.

„Selliste toodete hulka kuuluvad Henkeli toodetest näiteks PU vahud ja teatud polüuretaanliimid. Kindlasti kehtib see ka kõigi teiste vahutootjate kohta. Vastavalt sellele otsusele peab sellises mahus MDId sisaldava toote pakend sisaldama kaitsekindaid ning kandma kasutamist puudutavat märgistust. Ka sõnastus on otsusega paika pandud,“ selgitas Kriis.

Otsuse kohaselt peavad kindad vastama direktiivile nr. 89/686/EMÜ. Kriisi sõnul näevad kindad välja küll nagu tavalised juuksurikindad, kuid on tegelikult valmistatud paksemast ja tihedamast materjalist ning läbinud vastavad katsetused. Katseid tõendav sertifikaat kinnitab, et kilekindad tõepoolest tagavad kaitse nimetatud aine eest.

Kriis kinnitas, et Henkeli toodete hind kaitsekinnaste lisamisega ei tõuse. „Ehkki MDI puhul puudub täielik teaduslik tõestusmaterjal selle aine kahjulikkuse taseme kohta, tahame kliendile ikkagi pakkuda maksimaalset kaitset,“ märkis ta.

Ta rõhutas, et kõik ELis turustatavad vahud peavad vastama siin kehtivatele seadustele ning peavad seega olema varustatud kinnastega ning sisaldama vaid ELis turustamiseks lubatavaid aineid.  

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785