Domus: ostjat huvitab uus kuni 2-miljoniline maja

Lääne-Harjumaale maja ostja on huvitatud kuni 2 miljonit krooni maksvast uuest majast, kirjutab Domus Kinnisvara kutseline maakler Tiit Rannau ettevõtte blogis.

"Tänane maja ostja soovib uut või mõned aastad vana maja, milles on ehitusvead garantiiremondiga parandatud ning hind jääb alla 2 miljoni krooni. Nii on see  Harku, Saue  ja Keila valdades kui Saue  ja Keila linnas," kinnitas Rannau.

Sauel ja Keilas ostetakse tema sõnul ka 1,5-1,8 miljonit krooni maksvaid 1970-1990-ndatel ehitatud maju, mille puhul on määravaks hind, väikesed kulud maja kaasajastamisel, aga ka väljakujunenud keskkond, head vaba aja veetmise võimalused, lisaks Tallinna lähedus.

"Üle 2 miljoni maksev maja peab olema väga kvaliteetne nii ehituslikult kui materjalikasutuse poolest või unikaalne oma arhitektuurilt ja asukohalt: mere lähedus, eraldatus ja suur, metsaga krunt. Nii on müüdud ka 3 miljonini küündivaid maju," märkis Rannau.

Ta lisas, et ehitushindade langus on soodustanud kõikide kommunikatsioonidega varustatud  kinniste majakarpide (katus peal, uksed-aknad ees) ostmist: "Sundmüükidelt  ei peljata osta ka pooleliolevaid rida-või paarismajade bokse. Selliste pooleliolevate elamute hinnaks on ca 8000kr/m2."

Kaugemates valdades on hinnatase madalam ja väga erinev, jäädes 500 000- 1 500 000 krooni vahele.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed