Betoontoodete tootja loodab Rootsis paremat hinda saada

Mida rohkem Rootsis ehitusturg kasvab, seda enam on lootust, et tõusevad ka toodangu hinnad ning meile avanevad uued võimalused Rootsi turule sisenemiseks, ütles ASi Tartu Maja Betoontooted juhataja Jaan Luts.

„Kahtlemata on see hea uudis,“ kommenteeris Luts täna avaldatud Rootsi statistikaameti teadet selle kohta, et Rootsi majandus kasvas kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 6,9 protsenti.

„Juba mõnda aega on täheldada, et Rootsi ehitusfirmad ehk meie toodangu tellijad on aktiviseerunud ja vaatavad küllaltki palju Baltikumi poole," lausus Luts.  "Kui ehitusturg kasvab, siis peaksid hinnad ka tõusma ja see annab meile rohkem võimalusi Rootsi turul tegutsemiseks. Toote kõrgem hind on meile oluline, sest raudbetoon on raske kaup ja transpordi osakaal toote hinnas on suur.“

Lutsu andmeil on neil praegu Rootsis kaks-kolm põhilist klienti, kuid töö käib selles suunas, et leida sealsel turul uusi müügiesindajaid.

„Meie kontserni toodang läheb Rootsi praegu peamiselt läbi meie Läti tütarettevõtte,“ rääkis Luts ja lisas, et Rootsi osa moodustab umbes veerandi ekspordist.


 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed