26. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased käisid Katuse-MM-i kaemas

Eelmisel nädalal toimus Belfastis katusemeistrite kongress ja maailmameistrivõistlused, mida külastas ka Eesti delegatsioon.

17.-21. novembril toimusid Belfastis 58. IFD (ülemaailmne rahvuslike katusemeistrite liitude katusorganisatsioon) aastakongress ning 23. noorte katusemeistrite maailmameistrivõistlused. Kongressil osales külalisena 7-liikmeline EKFML (Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liit) delegatsioon, kes kohtus IFD presidendi, nõukogu liikmete  ning peasekretäriga, et arutada Eesti võimalikku liitumist IFD-ga ning osalemist selle töös. Samuti jälgiti tähelepanelikult võistlusi, saamaks kogemusi Baltimaade katusemeistrite meistrivõistluste korraldamiseks 2011. aasta suvel.

 “EKFML oli seekord kohal külalisliikmena, ent täisliikme staatuse saame loodetavasti järgmisel aastal, kui oleme valmis saanud konkreetsed katuseehitusreeglid,” avaldas Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liidu juhatuse esimees Peeter Kärp lootust. “Ilma reegliteta meid Euroopas ei tunnustata ja ei ole ka mõeldav euroopalik normaalne katuseehitusturu korraldus,” lisas ta.

IFD ühendab enamiku Euroopa riikide katusemeistrite liite, lisaks kuulub sinna ka Ameerika Ühendriikide katuseehitajate assotsiatsioon ning toetajaliikmetena enamik suuremaid katusematerjalide ning katuseehitusega seotud toodangu tootjaid (Eestis tuntumatest näiteks Monier,Velux, Roto,  Rheinzink,  Rathscheck).

IFD peamisteks tegevusliinideks on organisatsiooni liikmete huvide esindamine, katusemeistrite koolituse ja enesetäiendamisega seotud tegevused ning katuse- ja fassaadiehituse normide ja reeglistiku väljatöötamine. Selleks töötavad ka kongresside vahelisel ajal erinevad alakomisjonid, kus on edaspidi võimalus osaleda ka Eesti  spetsialistidel, kui neid ainult leiduks.

Järgmine IFD aastakongress ning Katuse-MM toimuvad 2011. aasta sügisel Dublinis Iirimaal.

IFD kongress Belfastis
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785