Koger: ilmselt tegi YIT hankes näpuvea

Tõenäoliselt tegi YIT Ehitus Koidula hankepakkumuses näpuvea, usub ASi Koger&Partnerid juhatuse esimees Andres Koger.

Järgneb Andres Kogeri kommentaar:

Praegusel ajal on niimoodi, et ettevõtetel on hirm eksida. Tellijad on muutunud väga jäigaks. Läbirääkimisi ei ole pärast lepingu sõlmimist enam praktiliselt võimalik pidada. Tellija vigu ei andesta. Samas, lõplikult õigesti ei ole võimalik ehitushinda mitte kunagi välja arvutada. Praegu on hinnad hakanud ka tasapisi tõusma. Tõenäoliselt tegi YIT Ehitus Koidula hankepakkumuses näpuvea, arvutas teatud komponendi hinna valesti ja nägi hanketingimusi lugedes, et lepingust loobumisele võib järgneda suur trahv. Eks seejärel otsustatigi enda võit pigem vaidlustada ja komisjoni soodsale otsusele loota, kui lihtsalt niisama hankelt trahvihirmus lahkuda. Seda, et YIT millegipärast oleks pidanud meelega eksima, ma ei usu. Nad on ikkagi soliidne Soome firma. Miks nad peaksid siin Eestis trikitama?

Osale arutelus

  • Kadri Paas

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed