1Partner: otsitakse suuremaid laopindu

1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahteri sõnul on lao- ja tootmispindade turul märgata väiksest nõudluse kasvu ning huvi tuntakse suuremate pindade vastu.

"Kui varasemalt oli huvi enneko~ike kuni 1000 ruutmeetri suuruste pindade vastu, siis nu¨u¨d otsitakse suuremaid, 1500-6000 ruutmeetriseid pindasid. Ettevo~tjad eelistavad jätkuvalt omamisele üu¨rimist ning soositud on pigem kaasaegsed pinnad. Vanemate lao- ja tootmispindade ning endiste po~llumajandushoonete likviidsus on ja¨tkuvalt madal," tegi Vahter kokkuvõtte.

Kui äri- ja tootmismaade puhul tehti aasta alguses tehinguid peamiselt väiksemate ja odavamate kruntidega, siis kolmandas kvartalis sõlmitud lepingute hinnatase tõusis, ulatudes 4-6 miljoni kroonini (440-500 krooni ruutmeetri kohta). “Suures plaanis on äri- ja tootmismaade turg jätkuvalt madalseisus ja vaatamata edasisele tehinguaktiivsuse kasvule hinnatõusu oodata ei ole,” märkis Vahter.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed