18. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lutheri kvartali uuest korterelamust müüdud kolmandik

Täna avatakse Tallinnas Lutheri kvartalis esimene kinnisvarabuumi järel nullist rajatud 51 korteriga korterelamu, kus ruutmeeter maksab 23 000 krooni.

Neljakorruselise, tööstusarhitektuuri keskkonda sobiva uuselamu ehitas AS Nordecon Ehitus, kes andis majale ka kolmeaastase ehitusgarantii.

Uut kortermaja hakati ehitama eelmise aasta lõpus Grove Investi omanike omavahenditest ning tänaseks on juba müüdud kolmandik korteritest.

Omanikfirma OÜ Grove Invest nõukogu esimehe Natalja Levina sõnul erineb uus hoone buumiajal üle Eesti ehitatud majadest ennekõike oluliselt parema materjalide valiku ja ehituskvaliteedi poolest, kuid kindlasti ka omanäolisuse tõttu. „Täna avamisele tulnuil ja kõikidel kvartali külastajatel on võimalus mu sõnu ise kontrollida, kuid meie endi hinnagul on ehitaja teinud väga korralikku tööd,“ märkis ta.

Lutheri kvartali müügijuhi Siiri Maaski sõnul on hoone ehitamisel kasutatud raudbetooni ning viimistluses paekivi ja fassaaditellist, maja köetakse lokaalse keskküttega, väljastatud on C-klassi energiamärgis, kõikides suuremates korterites alates 3-toalistest on kaks vannituba, iga korteri juurde kuulub panipaik, maja ette on rajatud haljasala laste mänguväljakuga ja maja alla soe garaaž. Tema ütlusel on korterite hind 23 000 kr/m2 tõepoolest kõige soodsam nii kesklinnas kui ka kogu Tallinnas.

„Küllalt aktiivne huvi meie kvartali korterite vastu näitab seda, et Tallinna kesklinnas on hetkel piisav nõudlus uute kvaliteetsete korterite järele,“ rääkis Maask. „Kui esimesed ostjad soetasid korteri ilma pangalaenuta, siis järjest lisandub ka neid, kelle ostu finantseerivad pangad.“

Ajalooline ja muinsuskaitse all olev Lutheri kvartal asub endise Lutheri mööblivabriku territooriumil Pärnu mnt, Vana-Lõuna ja Veerenni tänava vahel, paiknedes 2,3 hektarilisel maa-alal, mis jääb ca 3 km kaugusele vanalinnast.

 

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785