Allhankijad piketeerisid sulist ehitaja vastu

Pärnu uue lastekodu avamise juures toimus täna allhankijate pikett kelmuse kahtlustusega Wolmreks Ehituse vastu.

Kohale oli tulnud umbes tosin nördinud allhankijat, kes pole Wolmreksilt tööde eest raha saanud.

Wolmrexi poolt polnud avamisel kedagi, lastekodu võtme andis üle sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Piketeerijad kohtusid ka sotsiaalministriga ning kinnitasid, et ei jäta jonni ning lähevad vaidlusega kasvõi Brüsselisse välja. Ääretult alatu käitumine Wolmreksi poolt, nentis minister ning avaldas lootust, et uurimusorganid lahendavad olukorra.

Äripäev kirjutas mõni aeg tagasi, et Põhja ringkonnaprokuratuur algatas Wolmreks ja Kristiine Ehituse suhtes kriminaalmenetluse kelmuse paragrahvi alusel, Wolmreksi tegevus võeti luubi alla ka ehitusettevõtjate liidus.

Paljud alltöövõtjad esitasid novembri algul politseisse avalduse, paludes uurida ehitusfirmade Wolmreks Ehitus ja Kristiine Ehitus tegevust riigihangetega seotud ehitustel. Põhja ringkonnaprokuratuur otsustas algata nende ettevõtete suhtes kriminaalmenetluse kelmuse paragrahvi alusel.

 

 

 

Wolmreksi ja Kristiine Ehituse omanik on Adu Haki. Petuskeem seisnes selles, et lepingud alltöövõtjatega sõlmis mitte peatöövõtja, vaid samadele omanikele kuulunud vahefirma Merkton Ehitus. Nüüd on alltöövõtjatel raha saamata, firma ise aga likvideerimisel.

Osale arutelus

  • Kadri Jakobson

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed