11. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiit Roben: sisendhind tõuseb, ent leping tellijaga lukus

Viimaste aastate alapakkumised riigihangetel on turuosaliste jaoks muutumas järjest enam eksistentsiaalseks probleemiks, sest sisendhinnad on hakanud taas tõusma, lepingud tellijatega on aga lukus, ütles ASi Merko Ehitus juht Tiit Roben.

"Oleme üritanud korraldada asju nii, et portfell oleks mitmekesine ja hajutatud erinevate tururiskide suhtes. Teeme täna turu üldist kogumahtu arvestades päris suures koguses kortereid, kuid absoluutnumbrites on ettevõtte pilk suunatud teede- ja insenerehituse projektide poole," sõnas ta.

Üldine seis ehitusturul pole Robeni ütlusel muutunud. "Erasektor on jätkuvalt keerulises olukorras nii nõudluse kui ka finantseerimise poolel. Merko on siin jätkuvalt valmis panustama nii omavahendite kui ka täiendavate garantiide osas," märkis ta.

Robeni sõnul on ettevõte viimaste aastatega aktiivselt sisenenud insenerehituse turule, mille osakaal Merko portfellis on kiiresti kasvamas. "Merko lepingute portfell on kasvanud aastaga miljard krooni võrra, III kvartali lõpuks on ehituslepingute jääk 2,6 miljardit krooni. See on hea platvorm järgmise aasta müügitulu kasvuks," rääkis ta.

Merko on viimases kvartalis võitnud mitmeid trassihankeid ja sõlminud lepingud infrastruktuuriobjektide rajamiseks. "Selle aluseks on Merko tugev inseneride kaader, keda me ei ole lasknud kriisi ajal laiali joosta ning kellele ettevõte rajab täna oma uue kasvu," ütles Roben.

"Merko Ehituse üheksa kuu brutokasum 204 miljonit krooni märgib meie põhitegevuse rentaablusnäitajat ca 10% juures. Oluline on märkide tegevuskulude langust 17% võrra, siit ka ärikasum 96 miljonit krooni," selgitas ta.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785