9. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju maavanem nõuab Kristiine turu ehituse lõpetamist

Harju maavanem Ülle Rajasalu, kuulanud ära Tallinna linnavalitsuse esindaja selgitused, on veendunud, et Kristiine turgu ehitades on linn eiranud mitmete seaduste nõudeid, ning nõuab, et algne olukord taastataks.

Harju maavalitsuses toimus täna arutelu seoses maavanema järelevalvemenetlusega Kristiine turu ehitamise osas aadressil Kotkapoja 2b. Rajasalu kutsus kohtumisele ka Tallinna linnapea Edgar Savisaare, kuid linnavalitsuse esindajana tuli kohale Kristiine linnaosa vanem Mihhail Korb, vahendab ERR Uudised.

Harju maavanem kuulas Korbi ning linnaplaneerimise ameti esindajate selgitusi, oma seisukoha avaldasid ka maa-ameti, OÜ Ühinenud Turud ning Kotkapoja 2 elanike esindajad.

Tallinna linn taotles rajatava Kristiine turu aluse maa sotsiaalmaana munitsipaalomandisse andmist Harju Maavalitsuselt eesmärgiga rajada sinna laste mänguväljak ning sellist lahendust toetab ka kehtiv detailplaneering.

Samas on linn andnud maa rendilepingu alusel OÜ Ühinenud Turud kasutusse koos õiguse rajada maatükile turu toimimiseks vajalikud ehitised.

Tallinn ei ole taotlenud riigilt sotsiaalmaana saadud maa sihtotstarbe muutmist ega algatanud detailplaneeringu muutmist, mida sellisel juhul nõuab seadus. Seepärast nõuab Rajasalu, et ehitamine otsekohe lõpetataks ning algne olukord taastataks.

„Kristiine turu näol ehitatakse sotsiaalmaale äriettevõte, seejuures muutmata kehtivat detailplaneeringut. Tegemist on ilmse seaduserikkumisega. Järelevalvemenetluse eesmärgiks on tagada Tallinna Linnavalitsuse kui kohaliku omavalitsusüksuse tegevuse seaduslikkus,“ kommenteeris Harju maavanem Ülle Rajasalu.

 Järelevalvemenetlus algatati seoses Kotkapoja tn 2 elaniku avaldusega Põhja Politseiprefektuurile, mis edastati Harju maavanemale järelevalvetoimingute teostamiseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785