Ehitajate maksupettuse kriminaalasjas otsus tehtud

Kohtunik Merle Parts kuulutas täna Harju Maakohus välja otsuse kriminaalasjas, milles süüdistati OÜ Tarrest Ehitust ja AS Rihti Projekti ning nende juhte 20 miljoni kroonises maksupettuses. Kahele ehitusfirmale ja nende juhtidele määrati rahalised karistused. 

Prokurör Dmitri Teplõhh palus eelmisel nädalal tunnistada süüdistatavad süüdi  ning mõista järgnevad karistused: süüdistatav Mart Tarumile (OÜ Tarrest Ehituse juhatuse liige)  1 aastat reaalset vangistust ja 3-aastane ärikeeld, kuna tegemist on finantskuriteoga; süüdistatav Harry Tindile (AS Rihti Projekt juhatuse liige) 0,5 aastat tingimisi vangistust 3-aastase katseajaga; Tarrest Ehitusele rahaline karistuse 5 miljonit krooni; Rihti Projektile rahaline karistus 1 miljonit krooni; Igor Rabitšukile ja Joel Kolgile  3 kuud tingimisi 3-aastase katseajaga.

Täna kuulutati välja kohtuotsus, mis mõistab õigeks Joel Kolk´i ja Igor Rabitšuk'i. Tarrest Ehituse juhatuse liige Mart Tarum ja Rihti Projekti juhatuse liige tunnistati süüdi ning neil  tuleb otsuse jõustumisel kanda rahaline karistus vastavalt 137 625 krooni ja 79 457,5 krooni.

Rahaline karistus ootab otsuse kohaselt ka Tarrest Ehitust ja Rihti Projekti vastavalt 5 miljonit krooni ja 850 000 kroonil.  

Kohtuotsus ei ole jõustunud ning süüdistataval, kaitsjal ja kannatanul on õigus esitada apellatsioon seitsme päeva jooksul alates otsuse väljakuulutamisest 4. novembril. 

Süüdistuse järgi võltsis Martti Link 2005. aasta jaanuarist 2007. aasta 5. märtsini erinevate äriühingute jaoks Rautakesko AS, Ehitus Service OÜ ja Angroo Ehitus AS nimelt sularaha arveid. Link koostas arveid, millel kajastas erinevate ehitusmaterjalide müüki ning printis need vastavate kassaprinteritega välja, lisades allkirjad ja templijäljendid.

Kuriteo tulemusel jäi OÜ-lt Tarrest Ehitus riigile maksudena laekumata 16 716 964 krooni ning AS-ilt Riht Projekt 2 684 235 krooni.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed