2. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus kinnitas lõpuks Celander Ehituse saneerimiskava

Pool aastat on kestnud Celander Ehituse saneerimismenetlus. Eelmisel nädalal kinnitas Harju Maakohus ettevõtte saneerimiskava, mille kohta on võimalik esitada kaebus ringkonnakohtule 15 päeva jooksul, teatas firma saneerimisnõustaja ja vandeadvokaat Tarvo Lindma.

Harju Maakohus kinnitas oma 28.10.2010.a. määrusega OÜ Celander Ehitus saneerimiskava. Ühtlasi selgitas ehitusfirma saneerimisnõustaja Tarvo Lindma, et kohtumäärus ei ole veel jõustunud, kuid jõustub, kui sellele ei esitata kaebust ringkonnakohtule 15 päeva jooksul määruse saamise hetkest. Kuid saneerimisseaduse paragrahvide kohaselt on määrus koheselt täidetav.  „See tähendab, et määrusega kinnitatud saneerimiskava on alates 28.10.2010.a. täidetav ning võlausaldajate ja OÜ Celander Ehitus vahelistes varalistes suhetes tuleb lähtuda kohtu poolt kinnitatud saneerimiskavast,“ teatas Lindma.

23.03.2010 määrusega algatas Harju Maakohus OÜ Celander Ehitus saneerimismenetluse ning nimetas saneerimisnõustajaks Tarvo Lindma.

Avaldaja esitas avalduse saneerimiskava kinnitamiseks. Saneerimisnõustaja poolt võlausaldajatele edastatud saneerimiskava poolt hääletas kokku 176 võlausaldajat, kes moodustavad 60,48 % kõigist võlausaldajatest. Poolt hääletanud võlausaldajate nõuded ei moodustanud kokku 2/3 kõigist võlausaldajate nõuetest, kuivõrd saneerimiskavale hääletasid vastu pankadest võlausaldajad. Kuna antud juhul oli poolt hääletanud valdav enamus võlausaldajatest, leidis avaldaja, et esinevad alused ja põhjendus saneerimiskava kinnitamiseks ning esitas kohtule taotluse kinnitada vastuvõtmata jäänud saneerimiskava.

28. juuni 2010 määrusega kohus määras saneerimiskava hindamiseks ekspertideks Katrin Prüki ja Veljo Kuuse, kelle märkustest lähtuvalt kinnitas kohus saneerimiskava möödunud nädalal.

Ehitusfirma suuremad võlausaldajad on SEB, Swedbank ja Danske pank. Celander Ehituse vastu on varem avalduse pankroti väljakuulutamiseks esitanud lisaks Skanska EMW ASile  ka Fraagos Grupp OÜ ja Remoluft AS.

Celander Ehituse volitatud esindaja selles asjas on kohtumääruse järgi endine Q Vara juht Alo Lillepea.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785