28. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Technopolis Ülemiste haldab nüüd miljardi väärtuses kinnisvara

Tänasest jõustub Ülemiste City ASi ja Technopolis Plc vahel sõlmitud tehing, mille tulemusena loodud Technopolis Ülemiste AS hakkab haldama vara 1 miljardi krooni väärtuses.

Ettevõtte osa Tallinna bürooruumide turust on 10%, linnakus töötab 3300 inimest ning selles tegutsebate ettevõtete kogukäive ulatub 5,4 miljardi kroonini.

 “Ülemiste City on majanduskeskkond, mida integreerib vaimsus. See on põhjus, miks siin on keskmine palk kaks korda kõrgem kui Tallinnas keskmiselt," ütles ASi Ülemiste City ja ASi Mainor nõukogu esimees Ülo Pärnits. "Kõige olulisem ongi, et Targa Äri Linnakus luuakse väärtust eelkõige ajudega. Partnerina on Technopolis hindamatu, kuna Soomes on nad suutnud luua ärilinnakud, kuhu on koondunud 1200 ettevõtet ja 16 000 töötajat. Just seetõttu usume, et Ülemiste City on alles oma tee alguses – kujunemas Baltimaade mõjukamaks ärilinnakuks," lisas Pärnits.

“Tallinn on meie hinnangul vaieldamatult Baltimaade pealinn – Eesti on olnud väljapaistev oma saavutuste ja püüdlikkusega nii äri kui ka poliitika vallas – euro tulek jaanuaris on selle pitseriks,” selgitas Technopolis Plc nõukogu esimees Pertti Huuskonen.

Teiseks Eesti eduteguriks on Huuskoneni sõnul suurepärane geograafiline asukoht. "400 kilomeetri raadiuses asuvad Helsingi, Peterburi, Riia ja Stockholm. Just seepärast on Targa Äri Linn Ülemiste Citys parim koht, kus võiksid sündida ideed. Juba täna on Ülemiste Citysse koondunud lõviosa Eesti infotehnoloogilisest potentsiaalist ning meie eesmärgiks on luua keskkond, mis innustab arenema, looma ja vallutama uusi turge,” märkis ta.

Ülemiste City ASi ja ASi Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov ütles, et Ülemiste City jaoks tähendab täna lõplikult vormistatud koostöö algus võimalust asuda arendama ka seda kaht kolmandikku Targa Äri Linnast, mis tänasest tehingust välja jääb.

“Ülemiste City ei ole lihtne moodsate büroohoonete kompleks, vaid heade mõtete inkubaator,” selgitas Gert Jostov. “Tahame, et Targa Äri Linn oleks Tallinna kõige hinnatum ja prestiižsem asukoht ettevõtetele, kes kujundlikult väljendudes tahavad teha Skpye’i, aga miks mitte ka Google’it, Apple’it ja Facebooki.”

26. märtsil sõlmitud koostöölepingu alusel kuulub ühisettevõtte Technopolis Ülemiste ASi aktsiatest 51% Soome börsiettevõttele Technopolis Plc ja 49% ASile Mainor. Tehingu vormistamise ajal oli linnaku hinnanguline väärtus 1,5 miljardit krooni.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785