Autor: Silvia Kruusmaa • 28. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB: laenuturul uus kvaliteet

Esimese kolme kvartaliga on sellel aastal väljastatud eluasemelaenude maht SEB-s kasvanud 18 protsenti. Laenu võetakse koos riskide kindlustamisega, mis on märk uuest kvaliteedist laenuturul, rääkis SEB Panga juhatuse esimees Riho Unt.

„Läänemere piirkonna majanduskasvu oodatust kiirem ja jõulisem taastumine on hoogustanud ettevõtete majandusaktiivsust, mistõttu suurendas SEB ka Eesti käesoleva aasta majanduskasvuprognoosi. Ettevõtete aktiivsuse kasvust annab tunnistust see, et hetkel on meil töös laenuprojekte rohkem kui 4 miljardi krooni väärtuses. Heameelt teeb just keskmise suurusega laenuprojektide arvu kasv, mis näitab, et majandusaktiivsuse suurenemine on laiapõhjaline,"  kommenteeris Riho Unt  SEB üksuste tulemust Eestis.

Ka eraisikute kindlustunne on paranenud ja sellega seoses on nõudlus eluasemelaenude järgi järjepidevalt taastumas. "Võrreldes eelmise aasta esimese kolme kvartaliga on sellel aastal väljastatud eluasemelaenude maht SEB-s kasvanud 18 protsenti. Laenu võetakse koos riskide kindlustamisega, mis on märk uuest kvaliteedist laenuturul. SEB soov on olla turul aktiivne pank, et meie kliendid saaks õigel ajal nii asjakohast nõu, kui ka finantseerimist," sõnas Unt.

Kolmandas kvartalis ei pidanud SEB tegema laenukahjumite eraldisi, vaid vähendas olemasolevaid, mille tulemusena lõpetasid SEB Eesti üksused kolmanda kvartali 227 miljoni Eesti kroonise kasumiga (2009. aasta kolmanda kvartali tulemus oli -64 mln krooni).

Laenukahjumite eraldisi vähendas pank kolmandas kvartalis 11 miljoni krooni ulatuses (2009. aasta kolmandas kvartalis tegi pank 323 mln krooni ulatuses eraldisi). SEB Eesti üksuste 9 kuu kasum oli 229 miljonit krooni.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785