27. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara teenis 152 miljonit erakorralist kasumit

Täna kogunenud Riigi Kinnisvara AS (RKAS) nõukogu kinnitas ettevõtte 9 kuu majandustulemused. Puhaskasumit teeniti 90 miljonit krooni enam kui mullu.

RKAS ärikasum oli 9 kuu kokkuvõttes 196,7 miljonit krooni, mis on 78 miljonit krooni enam kui eelmise aasta samal perioodil. Puhaskasumit teeniti 152 miljonit krooni ehk  90 miljonit krooni rohkem kui möödunud aasta samal perioodil. Kasumi suurenemine oli tingitud peamiselt erakorraliste müükide õnnestumisest.

Nõukogu esimehe Taavi Rõivase sõnul on märkimisväärne 20 protsendiline tegevuskulude kokkuhoid võrreldes eelmise aastaga. „Lisaks on hea uudis kahtlemata ka see, et kasum on erakorraliselt kasvanud riigile mittevajalike objektide müügi toel. Mitmed püsikulud, mis tühjade hoonete ülalpidamisega siiski kaasnevad ja arvestatava summa moodustavad, on just enne talve tänu müükidele vähenemas,“ lisas ta.

Ettevõtte 2010. aasta 9 kuu müügitulu oli 345,7 miljonit krooni ehk 37 miljonit krooni rohkem kui 2009. aasta samal perioodil. Investeeringuid on tehtud 9 kuuga kokku 328 miljonit krooni, mis on 17,6 protsenti vähem, kui möödunud aasta samal ajal. 

Üüritulu langes 7 miljoni krooni võrra eelarves kavandatuga võrreldes 153 miljoni kroonini. Halduse objektikuludes on eelarvega võrreldes kokkuhoid 15,352 miljonit krooni. Selle põhjusteks on kommunaal-, tehnohooldus- ja heakorrateenuste kulude vähenemine tulenevalt hankehindade ning üüripindade vähenemisest.

Ehitustööde, asjade ja teenuste ostmiseks korraldati käesoleva aasta 9 kuuga 48 riigihanget.

Lisaks 9 kuu majandustulemustele tutvustati nõukogule ka tuleva aasta eelarve põhijooni ning CO2 heitkoguste vähendamisele suunatud projektide hetkeseisu.

 RKAS on 2001. aastal loodud Eesti Vabariigile kuuluv 1,538 miljardi krooni suuruse aktsiakapitaliga kinnisvaraarenduse ja -haldusega tegelev ettevõte, mille aktsiad kuuluvad 100%-liselt Eesti Vabariigile. Aktsiaid valitseb Rahandusministeerium.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785