25. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teletorni ehitushanke võitis  YIT

Tallinna Teletorni uuele rekonstrueerimishankele laekus neli pakkumist, millest parimaks osutus läbirääkimiste käigus ASi YIT Ehitus, ASi YIT Emico ja OÜ YIT Betoonitööd ühispakkumine maksumusega  75,1 miljonit krooni.

Ehitustööd algavad lähinädalatel ning uuenenud Teletorn avab uksed 2011. aasta detsembris.

“Hea uudis on see, et Teletorn saab rekonstrueeritud peaaegu samas mahus, nagu oli algselt planeeritud,” sõnas SA Tallinna Teletorni juhataja Riina Roosipuu. “Pakkujatega pidasime põhjalikud läbirääkimised, et leida ehitushindade tõusust hoolimata võimalusi rekonstrueerida Teletorn planeeritud eelarvega sellisel kujul, nagu projekt ette näeb. Mõningaid mööndusi peame siiski tegema ehitusmaterjalide valikus ning tehniliste lahenduste koha pealt, kuid külastajate turvalisust, heaolu ja silmailu need ei puuduta.”

Esialgu jääb välja ehitamata Teletorni ümbrus, kuhu oli kavandatud  erilise maastikukujundusega ala, kus saaks väliüritusi korraldada, samuti purskkaevud ning panduse veesein.  Plaanidest on praegu välja jäetud ka Teletorni efektne väline valgustussüsteem. „Kõik eelnimetatu ehitame kindlasti valmis, kuid hiljem. Otsustasime kokku hoida eelkõige nendest kohtadest, mille ehitamist ja rajamist on võimalik edasi lükata ja tulevikus kavandatud kujul siiski ellu viia. Renoveerimistööde lõpetamise tähtaeg on uue lepingu järgi 2011. aasta detsember,“ ütles Riina Roosipuu.

“Teletorn on keerukas, kuid väga põnev objekt – ta on vaieldamatult üks Tallinna olulisemaid vaatamisväärsusi,” rääkis  YIT Ehituse ASi juhatuse esimees Margus Põim. “Omalt poolt lubame, et teeme kõik rekonstrueerimistööde tähtaegseks valmimiseks. Ehitaja jaoks on Teletorni ehitus väljakutseks – näiteks klaaspõrand 170 meetri kõrgusel – midagi sellist ei ole Eestis kunagi varem ehitatud. Teletorni puhul väärib märkimist, et rekonstrueerimistööd annavad objektile väärtust juurde, rikastades nii Tallinna arhitektuuripilti kui ka vaatamisväärsust ennast.”

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785