15. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Betooni tehnoloogiapäev tulekul

20. oktoobril toimub  betooni tehnoloogiapäev, mille eesmärk on tõsta betoonehitiste projekteerijate, betoonitootjate ja betoonkonstruktsioonide ehitajate kompetentsust ja teadlikkust.

"Betooniala on pidevas arengus ja muutumises. Tänapäeval ehitatakse betoonist palju väga vastutusrikkaid hooneid ja rajatisi, mille tõttu on väga oluline roll asjakohastel oskustel ja teadmistel. Tihti ei suudeta valida tööde teostamiseks õigeid töövõtteid ja tehnoloogiaid, mis on samas efektiivsed ja innovaatilised," märkis Peeter Kokk Eesti Betooniühingust.

Käesoleva aasta betoonipäeva teemadeks on betooni vibreerimine ja BIM-i kasutamine betoonehitise kavandamisel, vaadeldakse betoonelementide probleeme saledate elementide kasutamisel (Tallink-i büroohoone ehitamise näitel) ja kõneldakse betooni innovatiivsusest rahvusvahelise kogemuse kaudu (Riia Lõuna silla näitel). 

Kokk usub, et tänu betooni tehnoloogiapäevadele on suurenenud betoonehitiste projekteerijate, betoonitootjate ja betoonkonstruktsioonide ehitajate omavaheline koostöö ja teadmine üksteise vajadustest. "Betooniala ettevõtted on seeläbi teadlikumad normide muudatustest, standardiseerimisest ja seadustest, aga ka  tootmises ning ehitamisel toimuvatest muudatustest ja trendidest ning kriisiolukorra riskidest betoontoodete kasutamisel," sõnas ta.

Käesoleva aasta betooni tehnoloogiapäev toimub 20. oktoobril Tallinna Tehnikakõrgkoolis. Eesi Betooniühing koostöös tehnikakõrgkooliga on betooni tehnoloogiapäevi korraldanud alates 2006. aastast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785