12. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MCM ehitab Tallinna kesklinna 100 miljoniga 7 korterelamut

Metro Capital Management (MCM) käivitas Väike-Kalamajas pea 100 miljonit krooni maksva arendusprojekti, mille kohaselt kerkib 7 korterelamut kokku 90 korteriga. 

MCM-i juhatuse liikme Sulo Niguli sõnul oli aeg ehituse alustamiseks soodne. Suve lõpul läbi viidud ehituskonkurss, finantseerimise korraldamine ning korterite eelmüük läksid igati hästi. Esimeste hoonete ettevalmistavad ehitustööd juba käivad. 

„Ehitushinnad on veel mõistlikul tasemel ning pangad on juba valmis häid projekte toetama. Sellises kombinatsioonis saame ostjatele pakkuda väga hea kvaliteediga kortereid mõõduka hinna eest,“ ütles Nigul. Tema sõnul kinnitab seda ka ostjate senine huvi, sest kolmandik korteritest on juba enne ehituse algust broneeritud.

Kokku 7 korterelamut neid ühendava maa-aluse parklaga realiseeritakse etapiviisiliselt. Esimeses etapis ehitatakse valmis 3 maja, mis valmivad 2011. aasta kesksuvel. Valmivast 40 korterist on käesolevaks hetkeks broneeritud kolmandik. Projekti ehitab valmis Riito Ehituse OÜ.

„Valmiv meremuuseum, rannapromenaad, Kultuurikatel, rekonstrueeritav Linnahall, planeeritav linnavalitsuse uus hoone,“ loetleb Nigul ehitisi, mis paiknevad uuest elamukvartalist vaid mõnesaja meetri kaugusel ning kujundavad ümbruskonnast lähimatel aastatel üha atraktiivsema elukeskkonna.

Arendaja teatel on kvartalil lisaks turvalisele maa-alusele parkimisele läbimõeldud haljastus ning privaatne puhkeala koos laste mänguväljakuga. Krunt on piiratud aiaga, mille väliperimeeter kaetakse turvakaameratega. Hooviala haljastatakse 3-4 meetri kõrguste puudega sh. viljapuud (kirsid, pirnipuud jne).

Väike-Kalamaja kvartali projekteerinud arhitekt Ülo Peili sõnul on tegemist sissejuhatusega Kalamaja asumile. „Kalamajalikult kujundatud väikeelamud koos liikluseks suletud majadevahelise alaga peaks looma sellest kvartalist ihaldusväärse kodu eelkõige neile inimestele, kes eelistavad elu kesklinnas ja oskavad hinnata Kalamaja miljööväärtuslikku keskkonda,“ ütles Peil.

Tema sõnul muudab projekti ainulaadseks kogu kvartali ulatuses maa alla viidud parkimiskorraldus, mis jätab kogu majadevahelise hooviala viljapuude päralt. „Kuigi tegemist on keskmisest oluliselt kulukama lahendusega, annab see tulevastele elanikele selge lisaväärtuse nii sooja parkla kui viljapuudega rahuliku sisehoovi näol,“ lisas Peil.

MCM korraldas augustikuus Väike-Kalamaja esimese etapi täiendavaks finantseerimiseks võlakirjaemissiooni, mis märgiti täis peamiselt kohalike investorite poolt. 

MCM on rahvusvaheline varahaldusettevõte kontoritega Tallinnas, Riias ning Peterburis. Ettevõtte hallatavate varade maht on 175 miljonit Eurot. MCM juhib Londoni alternatiivbörsil noteeritud kinnisvarafondi Metro Baltic Horizons. MCM-i poolt hallatavatest projektidest on Tallinnas enim tuntud Metro Plaza, Harju tänava Ärikeskus, Tallinna Lillepaviljoni arendusprojekt, Telliskivi Kaubanduskeskus, Burmani Maja arendusprojekt Kreutzwaldi tänaval.

Metro Capital Managementi omanikud on äriregistri andmeil Mart ja Madis Habakuk, Arle Mölder ja Sulo Nigul.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785