Peterburi saab Euroopa kõrgeima pilvelõhkuja

Kommersant kirjutab, et valitsus kiitis heaks Gazpromi soovi rajada Peterburi kesklinna Euroopa kõige kõrgem pilvelõhkuja. Hoonest saab 403meetrine klaastorn, mis ajaloolaste ja UNESCO ekspertide väitel rikub Peterburi ajaloolise siluetti.

Selleks, et isegi Gazpromi-sugune Vene energiahiid saaks lõpliku loa klaasmonstrum Peterburi rajada, läks viis aastat aega.

Kui Gazpromi tippjuhi Aleksei Milleri arvates peaksid linlased olema uhked Peterburi kerkiva arhitektuuripärli üle, siis maailmakuulsa Ermitaaži muuseumi direktor Mihhail Piotrovski on väga selgelt sarnaselt Peterburi arhitektide liidu esindajatega enda vastuseisu Gazpromi klaastornile avaldanud.

Mullu oktoobris protestis ka 3000 Peterburi elanikku pilvelõhkuja vastu, sest nende meelest rikub see linna ajaloolise siluetti.

Juba 2006. aasta detsembris hoiatas UNESCO Maailmapärandi komisjoni juht Francesco Bandarin Peterburi kuberneri linnakeskust rikkuva klaashoone eest. Kui 2007. aastal paigutas Maailma Monumentide Fond Peterburi kesklinna ja siluetti 2008. aasta maailma kõige vaatamistväärivamate paikade sekka, siis aasta hiljem hoiatati, et Gazpromi pilvelõhkuja "võib Venemaa maine hävitada".

 

 

Osale arutelus

  • Kadri Paas

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed