Autor: Katre Pilvinski • 6. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ohvrirollis Eltron kaalub kohtusse minekut

Koidula objekti suhtes ei suutnud tegelikult Koger & Partnerid AS graafikut täita, oleme ohvri poole peal ja teatud mõttes kannatame ilmaasjata, rääkis Eltroni juht Ülo Kala.

"Tegelikult oli see Koger, kes graafikust maha jäi tegi ettepaneku lepingu lõpetamiseks juba juulikuus," selgitas Kala. Ta lisas, et kõik lepingu tähtajad olid järgmises aastas ning mitte keegi ei saanud neist väga palju maha jääda.

„Aga Koger ütles lepingu üles ja RKAS otsis selle pärast põhjust, kuidas lõpetada leping nii, et mitte Koger ei ütle seda üles, vaid RKAS. See on nende vaheline asi," märkis Kala.

"RKAS lõpetas lepingu meiega seetõttu, et nad saavad riigi käest raha juurde siis, kui nad teevad uue hanke. Koger tahtis ju raha juurde. Kui Eltroniga oleks jätkatud, oleks nende plaan ära rikutud," nentis ta.

"Oleme ohvri poole peal ja teatud mõttes kannatame ilmaasjata. Kõik see jutt on käinud Kogeriga ning minule kipub see vari langema koos sellega," lisas Kala.

Ettevõtja lisas, et Eltron üritas RKASiga läbirääkimisi pidada, et nende lepingut ei lõpetataks. „Tegime seda kuu aega, niipea kui Koger tuli oma avaldusega, et ta lõpetab lepingu."

„Kavatseme vaielda nii Kogeri kui ka RKASiga igal võimalikul tasandil – ega muud midagi ei olegi teha," möönis ta ja lisas, et pole veel otsustatud, kas minnakse kohtusse, kuid kindlasti töötavad kõigi poolte peal advokaadid ja kuidas see kõik lõpeb, ei oska praegu ennustada.

"Kaebamine sõltub RKASist, kui ta teeb nõude ainult Koger & Partnerid ASile, siis ma ei pea kusagile kaebama," sõnas Kala.

Riigi Kinnisvara AS lõpetas graafikust mahajäämuse tõttu töövõtulepingu konsortsiumiga Koger & Partnerid AS ja AS Eltron Koidula raudteepiirijaama hoonete ja nõrkvoolusüsteemide projekteerimiseks-ehitamiseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785