Autor: Liivi Tamm • 4. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Ehitusmess arvestab 100 eksponendiga 

14.oktoobril algab taaskord Tartu Ehitumess, mis on mullusega võrreldes kasvanud, varasemast enam oodatakse osalejaid ning esmakordselt on messil ka sisustuse temaatika.

Tartu Ehitusmessi projektijuhi Terje Sõna kinnitusel on Tartu Ehitusmess mullusega võrreldes mahukam: "Hetkel on registreerunud ca 60 eksponenti, aga neid tuleb praegu jõudsalt juurde, nii et messi alguseks on kindlasti kohal ligi sada osalejat," räägib Sõna. "Huvi on kasvanud nii firmadel kui külalistel, nii et arengud on positiivsed, hakatakse masu talveunest ärkama."

Üsna oluline rõhk on tänavusel messil erinevatel säästlikel lahendustel: olgu siis tegu loodussõbralike materjalidega või pikemas perspektiivis rahalist tulu toovatega, näiteks küttekulude kokkuhoidu võimaldavate ettevõtmistega.

Uuenduslik on ka asjaolu, et Tartu Ehitusmess toimub tänavu koos Sisustusmessiga. Terje Sõna hinnangul tähendab nn. pehmema temaatika juurde toomine, et Tartu Ehitusmess on  atraktiivne ka neile, kel parasjagu ehitustöid käsil pole, aga kes soovivad kodule värsket ilmet anda.

"Eks ka kodusisustajal on võimalik nüüd siit ideid leida, ehituse osa küll pisut vähenes, ent samas on sisustuse osa messile heaks täienduseks," teab Sõna.

Tartu Ehitusmessil korraldatakse ka seminare ja infotunde: messi avapäeval toimuvad erinevad töötoad, järgmisel hommikul alustab töötubadega käsikäes Ehituskeskuse seminariprogramm ning 16. oktoobril toimub kodulooja infopäev.

"Korraldame  kodulooja infopäeva, kus osalevad nii pank, kinnisvarafirma kui kindlustusettevõte. Arutatakse, kuidas hinnata kinnisvara ostmisel ehituskvaliteeti, millised on praegu laenuvõimalused, milline on kindlustamiseks õige hetk ja kuidas käsitletakse kahjujuhtumeid," selgitab Sõna.

"Masu ajal tunnevad inimesed end ebastabiilselt, püüame lihtsalt tutvustada erinevaid võimalusi. Tahaksingi rõhutada, et masu jooksul on hakanud inimesed ise rohkem tegutsema ja aega oma projektidesse pühendama, mistõttu koduehitajale püüdleb võimalikult suure informeerituse poole. Usun, et hea ülevaate erinevatest võimalustest saab messilt kindlasti".

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785