1. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötuina arvel üle 7000 ehitaja

Augusti lõpu seisuga oli töötuna arvel 7128 ehitajat. Töötukassa kaudu otsitavad ehitusettevõtted inimesi 353 ametikoha täitmiseks, kirjutab töötukassa analüüsiosakonna analüütik Kristi Villsaare

Registreeritud töötute hulgas hakkas alates 2008. aastast kasvama nende töötute arv, kelle viimane hõive oli seotud ehitusvaldkonnaga. Samuti hakkas kasvama nende töötute osakaal kõigist registreeritud töötutest, mis näitab, et ehitusvaldkonnas kaotas töö keskmisest rohkem inimesi.

Käesoleva aasta esimese kvartali lõpu seisuga oli töötuna arvel pea 12 000 inimest, s.o ligikaudu 13% kõigist registreeritud töötutest, kelle viimaseks tegevusvaldkonnaks oli olnud ehitus. Suvekuudel on nende osakaal mõnevõrra vähenenud ja augusti lõpu seisuga oli arvel 7128 töötut (10% kõigist registreeritud töötutest), kelle viimane hõive oli seotus ehitusvaldkonnaga.

Vaadates ehitusvaldkonnas töö kaotanud registreeritud töötuid ameti lõikes augustikuu lõpu seisuga, selgub, et ligikaudu kolm neljandikku neist on ehituse oskustöölised (kokku 5481), kelle hulgas omakorda on kõige enam üldehitajaid (2560 inimest). Ehitusvaldkonna lihttöölisi on 12% (829 inimest).

Töötukassa poolt vahendatavate vabade töökohad arv ehitusvaldkonnas vähenes järk-järgult alates 2007. aasta teisest poolest. 2010. aasta esimesel poolel on tööpakkumiste arv ehitusvaldkonnas taas tõusnud. 31. augusti seisuga oli töötukassal vahendada 353 ehitusvaldkonna ametikohta. Kõige enam (317 töökohta, 90% pakutavatest töökohtadest) otsiti ehitusvaldkonda oskustöölisi.

Sellel aastal on kõige rohkem ehitusvaldkonna tööpakkumisi edastanud Töötukassale järgmised firmad (iga firma üle 50 pakkumise): KR Ehitusbüroo, Balti Vara Fassaadid OÜ, MK Rakennus Gruppi OÜ, KAM Group OÜ, Arutech  Parimad Aknad OÜ, Osaühing Eurotel Market.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785