Ökoehitaja: põhumaja vastab kõikidele normidele

Eestis on tekkinud esimesed ökoehitusettevõtted. ETV saates "Kapital" rääkis OÜ Naturaalehitus juht Allan Kokkota, et põhumaja vastab kõigile ehitusnormidele ja et keskkonnasõbralikkuse suunas tasub püüelda.

Allan Kokkota sõnul peaks ökomaja ehitamisel olema kasutatud lihtsaid looduslikke materjale, nagu savi, liiv, puit, põhk. Ehitustehnoloogia peaks olema inimsõbralik ja maja võimalikult energiasäästlik.

"Nad ehitatakse vastavalt kõigile ehitusnõuetele ja -normidele ning püsivad väga hästi. On teada, et Ameerika vanimad põhumajad on 100 aastat vanad," märkis ta.

Ta usub, et keskkonnasõbralikkuse suunas tasub püüelda ning see pole lihtsalt tühikargamine. "Mida rohkem sa püüad keskkonnasõbralikult elada ja teadvustad neid asjaolusid, mis iga sinu tegevuse taga seisavad, seda enam sa hakkad keskkonnasõbralikult elama," rääkis Kokkota.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed