1. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko ja Remet ehitasid aasta parima kommunaalrajatise 

MTÜ Eesti Kommunaalmajanduse Ühingu X rahvusvahelisel kommunaalmajanduse aastakonverentsil valiti käesoleva aasta parimaks kommunaalrajatiseks Tallinna Botaanikaaia kasvuhooned, mille ehitasid AS Remet ja AS Merko Ehitus.

Botaanikaaia uus põhjapoolne kasvuhoone avatakse külastajatele novembris. Hoonel on kaks osa, millest ühes eksponeeritakse troopilisi ja teises kuivalembeseid taimi. Lõunapoolne kasvuhoone, mille ekspositsiooniosa moodustavad kolm mõttelist piirkonda: Hiina-Jaapan, Austraalia ja Vahemeremaad, valmis eelmisel aastal.

Lõunapoolse kasvuhoone projekteerija on arhitektuuribüroo Restprojekt (arhitektid Tarmo Kööp ja Ketlin Tänavsuu), ehitas AS Remet. Põhjapoolse kasvuhoone projekteerijaks on arhitektuuribüroo R.Projekt OÜ (arhitekt Nuno Miguel de Sousa Oliveira) ning ehitaja AS Merko Ehitus.

„Oleme Baltikumis esimesed, kellel on nii moodsa infrastruktuuri ja tehnoloogiaga varustatus. Samuti on nende majade arhitektuuriline lahendus unikaalne nähtus kasvuhoonete seas,“ selgitas Tallinna Botaanikaaia direktor Karmen Kähr botaanikaaia kasvuhoonete erilisust.

 „Need unetud ööd põhjapoolse kasvuhoone vundamendi valmimise pärast muretsedes või karmi talve lõpu pikk ootamine olid seda tulemust täna väärt,“ kinnitas Kähr. „See, et ehitis lõpuks ka tunnustatud sai, on meile ja ehitajatele suur au,“ lisas ta. 

2006. aastal valiti Eesti parimaks kommunaalrajatiseks Pärnu rannapromenaad, 2007. aastal Harju tänava haljasala Tallinnas, 2008.aastal Haapsalu piiskopilinnuse lastemänguväljak ning mullu Kalamaja kalmistupark.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785