Menetlusse võeti eelnõu ehitusseaduse muutmiseks

Riigikogu juhatuse otsusega võeti menetlusse looduskaitseseaduse ja ehitusseaduse muutmise seaduse eelnõu.  

Eelnõuga, mille algatas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon 29. septembril, soovitakse anda valitsusele õigus võtta loodusreservaadis või sihtkaitsevööndis asuv ebaseaduslik ehitis või rajatis riigi omandisse, kui neid saab kasutada üldistes huvides – nagu teaduslikel uuringutel, kaitseala hooldamisel ja loodushariduslikel eesmärkidel.

Ebaseaduslike ehitiste ülevõtmisel riik nende omanikele tasu ei maksaks. Ebaseaduslike ehitiste ja rajatiste riigi omandisse võtmise korraldamine pannakse keskkonnaministeeriumile, kelle bilansis nähakse ette riigistatud objektide arvele võtmine.

Juhtivkomisjoniks määrati keskkonnakomisjon.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed