30. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolide ja teadusasutuste renoveerimisse investeeritakse 3,2 miljardit krooni

Vabariigi Valitsuse poolt esmaspäeval Riigikogule üle antud 2011. aasta riigieelarve kohaselt on järgmisel aastal haridus- ja teadusministeeriumi kaudu teostatavate investeeringute maht ligi 3,2 miljardit krooni, seda on 425 miljonit krooni rohkem kui tänavu.

Haridus- ja Teadusministeeriumi valitsemisalas on investeeringute rahastamine seotud peamiselt Euroopa Liidu tõukefondide toetustega teaduse, kõrghariduse, kutsehariduse, üldhariduse ning noortevaldkonna infrastruktuuri. Vastavalt Vabariigi Valitsuse kinnitatud investeeringute kavadele investeeritakse tõukefondide vahendeid ligi 2,34 miljardit krooni.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas tõi esile, et uusi investeeringuid võimaldab alles hiljuti edukalt alanud saastekvootide müük teiste riikide kompaniidele.

"Ülemäärase saastetasu kvoodimüügi vahendite arvelt saab Eesti riik 2011. aastal korda teha 53 koolihoonet," ütles Lukas. "Rahalises väärtuses on see 489 miljonit krooni, lisaks võib kvoodimüügi läbirääkimiste käigus hariduse valdkonda tulev summa suureneda veel kuni 170 miljoni võrra. Saastetasu kvoodimüügist rahastatavatest investeeringutest on suurimad Eesti Mereakadeemia ja Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumi renoveerimine."

"Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) vahendusel alustatakse Nõo Reaalgümnaasiumi, Viljandi Gümnaasiumi ning Tallinna Muusikakeskkooli, Georg Otsa nimelise Muusikakooli ja Tallinna Balletikooli ühise hoone ehitustöid ning jätkuvad tööd Porkuni, Vaeküla, Kaagvere ja Kallemäe koolimajade juures," lisas Lukas. Nimetatud objektide korrastamiseks kulub 325 miljonit krooni.

Lisaks haridusele lähevad märkimisväärsed investeeringud erinevatele teadusasutustele. 4,6 miljonit krooni on planeeritud Eesti Teaduste Akadeemia peahoone korrastamiseks, 2,3 miljonit krooni Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi hoone renoveerimiseks ning 2,06 miljonit krooni Eesti Kirjandusmuuseumi ja Eesti Keele Instituudi hoonete renoveerimiseks.

 

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785