15. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon Infra ja Arco Ehitus ehitavad üle 100 miljoni maksva Maardu linna veevärgi

Nordecon Infra AS ja Arco Ehitus OÜ sõlmisid ehituse töövõtulepingu AS-iga Maardu Vesi ja OÜga Loo Vesi, mille kohaselt uuendatakse kuni 110,2 miljoni krooni eest vee- ja kanalisatsioonivõrgustikku Maardu linnas ning Jõelähtme valla Iru ja Uusküla külades.

ASiga Maardu Vesi sõlmitud lepingu maht on 105,9 miljonit krooni ja OÜga Loo Vesi sõlmitud lepingu suuruseks on 4,3 miljonit krooni. Tööde maksumuse jagunemine ühispakkujaist lepingupartnerite vahel lepitakse kokku täpsemalt tööde teostamise käigus, kuid hinnanguliselt jaguneb see võrdselt.

Nordecon Infra AS ja Arco Ehitus OÜ alustavad Maardu linnas veevõrgu ehitustöödega sel kuul ning valmis saavad tööd septembris 2011. Jõelähtme valla asumites toimuvad tööd viiakse läbi 2010. aasta septembrist kuni järgmise aasta maikuuni.

Ehitustööde käigus rajatakse ja rekonstrueeritakse torustikke ligikaudu 25

kilomeetri ulatuses, ehitatakse üks uus hoonega reoveepumpla jarekonstrueeritakse üks olemasolev ning ehitatakse täiendavalt uus vee survetõstepumpla.

„Ehitustööde tulemusel luuakse eeldused ja igati kaasaegsed võimalused Maardu linna varustamiseks Ülemiste järvest pärit kvaliteetse joogiveega, mis asendab tarbijale praegu kasutatava puurkaevuvee. Samuti hakkab linnaelanike reovesi edaspidi liikuma Paljassaare reoveepuhastusjaama,“ lausus Nordecon Infra ASi juhatuse esimees Erkki Suurorg.

„Kuna töid tuleb teha kahe vee-ettevõtte trasside kohtumiskohas, puudutavad Maardu linna veevärgi suuremahulise uuendamisega seotud tegevused ka Jõelähtme valla Iru- ja Uusküla küla ning nende vee- ja kanalisatsioonitorustikke,“ lisas Suurorg.

Nimetatud riigihange oli üks neljast Maardu linna veemajandusprojekti raames läbiviidavast vee- ja kanalisatsioonitorustike ning rajatiste ehituse riigihankest. Kogu Maardu linna veemajandusprojekti maksumus on üle 390 miljoni krooni ning projekti raames korraldatud projekteerimis- ja ehitushangete rahastamine toimub Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi abiga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785