13. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Killustiku tehnopark 24 miljoni krooniga enampakkumisel

OÜ Tegeo Grupp pankrotihaldurid panid 24 miljoni kroonise alghinnaga müüki firmale kuuluva Killustiku tehnopargi Lagedi alevikus, Rae vallas.

Panktorivara koosneb  neljast ulatusliku keskkonnareostusega kinnistust ning nende olulisteks osadeks olevast hoonestusest ja kahest raudteeharust. 

Haldurid on jätkanud enne pankroti väljakuulutamist sõlmitud üürilepinguid. Raudteeharude kasutusõigus on Nefab Eesti AS-il ja Rudus Eesti AS-i. Kinnistutel lasuvad 27,6 ja 2,2 miljoni kroonised hüpoteegid SEB Panga kasuks.

Enampakkumine toimub 4. oktoobril. Tehnopargi alghind on 20 miljonit krooni, millele lisandub käibemaks 4 miljonit krooni. Enampakkumisest osavõtmiseks tuleb tasuda tagatisraha 5% alghinnast, s.o 1 200 000 krooni. Enampakkumisel tehtavate pakkumiste samm on 50 000 krooni.

2004. aastal asutatud Tegeo Grupp OÜ põhitegevusalaks oli enda kinnisvara rendilendmine ja ekspedeerimine raudteel. 2006. aasta sügisel, mil Lagedil raudtee ja transpordi logistikakeskus avati, märkis üks omanikest Raivo Hermlin, et investeering ulatus 130 miljoni kroonini.

2008. aasta majandusaruandest selgub, et firmal oli tollal 21 rentnikku ning peeti läbirääkimisi tollilao ja konteinerterminali väljaehitamiseks partnerite leidmiseks. Nii 2008. kui 2007. aasta lõpetas firma üle miljoni kroonise kahjumiga.

Äripäeva infopanga Agent andmeil on  pankrotistunud firma omanikeks võrdsetes osades  Raivo Hermlinile kuuluv Rikets OÜ, Rainer Mandelkornile kuuluv  Baltest eksperdid OÜ ja  Janek Vanaveski.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785