10. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameerikanurgas algab ehitus lähikuul

Rae valda Tallinna ringtee äärde kavandatava Ameerikanurga kaubandus- ja logistikapargi arendused on lõpuks nii kaugel, et lähima kuu jooksul alustatakse infrastruktuuride rajamisega.

Süda Maja tegevjuhi Veiko Murruste sõnul jookseb Ameerikanurgas kõik plaanide kohaselt.  "Projekteerimine käib ja infrastruktuuri ehitamisega loodame alustada siin ilmselt lähema kuu jooksul," ütles Murruste.

Tema sõnul veel kindlaid kliente logistikapargil ei ole, ent käimas on läbirääkimised. Küsimuse peale, millal esimesed kliendid kohapeale kolida saaksid, ei osanud ta vastata. "See on tore küsimus, kui isegi teaks... Ma loodan, et selle aasta jooksul jõuame selgusele," naeris Murruste.

Murruste sõnul ei taha nad kindlaid veksleid Ameerikanurga pindade valmimise kohta välja anda. "Meie printsiip ja seisukoht on, et enne muneme ja siis kaagutame. Loomulikult me loodame ja pingutame selle nimel, aga täna ei ole veel põhjust seotud nimedest rääkida," sõnas ta.

Üldise äri- ja laopinna nõudluse kohta kostis Murruste, et väiksemate laopindade, kuni 2000 ruutmeertit, järele on nõudlus päris suur. Paraku on Ameerikanurga fokusseeritud eelkõige suurklientidele, keda on oluliselt vähem. "Seetõttu suur nõudlus ühtpidi vastab tõele ja teistipidi ei vasta," kommenteeris Murruste.

Koostöös arendaja Helios Propertiesiga alustatab Süda Maja tänavu Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapargi ehitustööde esimese etapiga. Projekti investeeringuväärtus on 250 miljonit eurot ehk ligi 4 miljardit krooni ning seda rahastavad Heliose Lähis-Ida investorid ja kohalikud finantspartnerid.

Helios Süda Maja rajab Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikaparki üle 110000 m² kaubandus- ning 185000 m²  logistikapinda. Strateegiliselt hea asukoha ning võimalustega Ameerikanurga potentsiaalsete rentnikena loodetakse näha suuri Euroopa logistika- ja jaemüügiettevõtteid, sealhulgas toidukaupade, mööbli, ehitus- ja sisustuskaupade ning koduelektroonika müüjaid

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785