30. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krimelte käive kasvanud tänavu üle 50%

Krimelte kuue kuu müügikäive kasvas üle 50%, moodustades 443 miljonit krooni.

Krimelte teatel on esimese poolaasta tulemused tihedalt seotud laienenud ekspordigeograafiaga ning võrreldes eelmise aasta sama perioodiga oluliselt stabiliseerunud olukorraga eksporditurgudel. Mõju avaldasid ka kriisi alguses tehtud olulised otsused ja investeeringud tootmisse ning müügiorganisatsiooni arendamisse.

"Tänu majanduslanguse alguses planeeritud sammudele ja valitud strateegia sihipärasele elluviimisele on Krimelte suutnud saavutada käibe kasvu, mis peegeldub meie praegustes majandustulemustes," rääkis Krimelte tegevdirektor Alar Salum. 

Enam kui 40 riiki ehitusvahte ja vuugihermeetikuid eksportiv ja Wolf Groupi kuuluv Krimelte prognoosib positiivse trendi jätkumist ning eelarves püsimist ka majandusaasta teiseks pooleks.

Salumi prognoosi kohaselt on majandusaasta kokkuvõttes oodata siiski veidi konservatiivsemat käibe kasvuprotsenti. "Vaatamata heale algusele, jälgime tähelepanelikult eksporditurgudel toimuvat, kuna sugugi mitte kõik turud ei kosu kriisist ühtemoodi. Siiski näeme, et ka majandusaasta teises pooles püsime eelarves, mis annab põhjust oodata aasta kokkuvõttes 25%st müügikasvu," märkis ta.

Mitmel korral aasta eksportööriks nimetatud Krimeltel on lisaks Eesti tehasele tootmine ka Venemaal ja Taanis. Krimelte ekspordigeograafia hõlmab teiste seas selliseid riike nagu Venemaa, Ukraina, Kasahstan, Rumeenia, Bulgaaria, Horvaatia, Hispaania, Saksamaa, Jaapan ja Brasilia. Käesoleval aastal on Krimelte ekspordiportfelli lisandunud Uus-Meremaa, Iisrael, Küpros ja Portugal.

Eelmise aasta sügisel otsustas Krimelte viia kõik müügi- ja tootmisega tegelevad grupi ettevõtted ühe katusbrändi, Wolf Group, alla. Wolf Group koondab kõiki Krimelte müügi- ja tootmisettevõtteid Eestis ning välismaal, samuti kaubamärke PENOSIL ja Tempsi.

Krimelte ettevõtete grupi 2009. aasta müügikäive oli 813 miljonit krooni ja tulumaksueelne kasum 62 miljonit krooni.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785