19. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi: hinnahüpe Kohtla-Järvel 51%

Kui juunis langes Kohtla-Järve elamispindade keskmine ruutmeetrihind eelnenud kuuga võrreldes 27%, siis juulis tegid hinnad 51-protsendise hüppe üles.

Kohtla-Järve linn on jätkuvalt Ida-Virumaa, Venemaa ja ka Soome investoritele äärmiselt huvipakkuv keskkond, kuna korralike elamispindade hinnatase on seal jätkuvalt madalam, ainuüksi samaväärse hoone karkassi ehitamine ruutmeetri kohta, kommenteerib Pindi Kinnisvara kuuülevaates. Kohtla-Järvel kasvas keskmine ruutmeetrihind 1451 kroonini, tehinguid toimus juulis 33 (juunis 31).

Tartu Tartus on viimane periood olnud huviliste poolt võrreldes eelmiste kuudega mõnevõrra passiivsem. Oodatult on aktiveerunud üüriturg, kuna tudengid soovivad üüripinda leida enne kooli algust. Seetõttu on oodata ka mõningast huvi suurenemist odavamate 1- ja 2-toaliste korterite müügiturul.

Tartus kasvas ruutmeetrihind juulis 7,2% - 12 436kr/m². Tehinguid tehti juulis 83 (juunis 100). Võrreldes hinnatipuga veebruaris 2007 on langus 34%.

Pärnu

Vaatamate suvekuumusele oli juulikuu Pärnumaa kinnisvaraturul toimekas.Populaarsuse tipus olid maakodud hinnaga kuni 500 000 krooni. Põhjanaabrite huvi Pärnu vasakkalda elukondliku kinnisvara osas on kasvutrendis. Kohalike seas olid kõige nõutumad 1-2 toalised soodsate ülalpidamiskuludega korterid.

Tavapäraselt oli iseäranis aktiivne Pärnu üürikorterite turg. Kaubaks läksid aktiivselt lisaks pikemate üürilepingutega korteritele ka lühiajalised (1 päev kuni paar nädalat) üüripinnad, mis on heaks alternatiiviks majutusasutustele. Korraliku paaritoalise üürikorteri on võimalik leida al 500 kr päev.

Pärnus kasvas keskmine ruutmeetrihind 3,7%  - 11 176 kr/m². Tehingute arv oli juulis 42 (juunis 37). Võrreldes hinnatipuga mais 2007 on langus 50%.

Narva

Narva korteriturg on stabiilne, peamiselt soovitakse soetada suuremaid, 3-4 toaliseid kortereid. Samas on turul kvaliteetsete 4-toaliste elamispindade defitsiit. Peamiselt soovitakse osta kas väga kehvas või väga heas seisukorras kortereid.

Narvas langes keskmine ruutmeetrihind 3,5% - 4480 kr/m². Tehingute arv oli juulis 43 (juunis samuti 43). Võrreldes hinnatipuga mais 2007 on langus 66%.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785