16. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Roosiväli: masu tegi meid liidriks

Pindi Kinnisvara/ERI Kinnisvara (Realia Group) käive oli esimesel poolaastal ligi 22 miljonit krooni ning Pindi Kinnisvara ja Realia Groupi juhatuse liikme Kalev Roosiväli sõnul andis turu madalseis neile hea võimaluse laienemiseks.

Roosiväli ütles, et masuga kaasnenud ebakindlus kinnisvaraturul andis ettevõttele suurepärase võimaluse intensiivseks laienemiseks ning edaspidigi kavatsetakse meeskonda argessiivselt laiendada ning müügimeeskonda on viimase pooleteise aasta jooksul kasvatatud 2/3 võrra. Kokku on Realia Groupi ettevõtetega seotud 218 inimest.

„Meie müügiportfellis on ligi 3300 aktiivset müügiobjekti turuhinnaga üle 3 miljardi krooni, mis on 10% koguturu pakkumiste arvust. See on kaks korda rohkem, kui lähimatel konkurentidel,“ sõnas ta. Veel 2008. aasta lõpus oli firma müügiportfellis 1300 objekti.

Esimesel poolaastal vahendati 566 tehingut  ning koostati üle 2000 hindamisakti ning Roosiväli on veendunud, et sel aastal tuleb müügirekord.

„Meie äriloogika oli kulukas, kuid tasus end igal moel ära. Oleme ka mõõdukal kasumikursil (veidi alla miljoni krooni I pa kohta), kuid see pole täna kiitlemise koht, sest praeguses turuolukorras saab kasumit kasvatada kolmel moel: töötajate tasude arvelt, klientidelt rohkem raha küsides või ettevõtte struktuuri lammutades. Meie ei ole teinud neist ühtegi,“ kinnitas Roosiväli.

Tema sõnul on ka ettevõtte kinnisvarahaldusfirma struktuur liikunud 1,5 aastaga soovitud suunas. Ettevõtte koristus- ja tehnohooldusteenuse kõrval on saanud tublisti lisa ka korterelamute haldusportfell ning vähemalt aastase tähtajaga haldusobjektide arv on kasvanud 183-le.

„Lõpuks näib käes olevat hetk, mida ennustasime juba 2 aastat tagasi: turule on tekkinud liider, kes suudab lisaks tavateenustele pakkuda turule ka lisandusväärtust, olgu selleks siis põhjalikud uusarendus- ja detailplaneeringumonitooringud, turuindeksi välja töötamine või muud põhjalikud analüüsid,“ ütles Roosiväli.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785