Autor: Väinu Rozental • 6. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Thulema nimi muutus nõutavaks

Tants Thulema nime ümber kipub absurdiks kätte minema - vähe sellest, et mööblitootja pankrotipesast vara ja kaubamärgi ostnud firmad purelesid nime pärast, on loomisel veel viis Thulema nime kandvat äriühingut.

Nimelt esitati esmaspäeval elektrooniliselt kandeavaldus, et registreerida usaldusühingud Thulema Desing, Thulema Home, Thulema Lux-Furniture, Thulema Office ja Thulema Production.

Usaldusühingute nimetaotlused on sisse andnud Urmas Roobale kuuluv OÜ TransCentrum. Rooba on tuntud firmade registreerija ja edasimüüja. Äripäeva saadetud küsimustele vastas ta lühidalt, et mainitud ärinimede vastu ilmutas huvi üks välismaine mööblifirma. "Rohkem kahjuks öelda ei saa," põhjendas Rooba oma napisõnalisust.

Kitman kahtlustab Thulema eksomanikke

"Ma ei välista, et selle taga on Thulema viimased omanikud soomlased ehk need, kes mööblifirma lõplikult pankrotti lasksid," ütles Thulema kaubamärgi ostnud ASi Kitman juht Ilo Rannu. "Samad soomlased kantisid ju enne pankrotiavalduse esitamist näiteks firmast välja domeeni thulema.fi," lisas ta.

Rannu sõnul on tegu selge pahatahtlikkusega ja nende kiusamisega. "Kummaline, et on tulnud selline sõda mingi pankrotistunud firma kaubamärgi pärast, mille kohta on öeldud, et sellel pole mingit väärtust," lisas ta.

Pankrotihaldur peab tegu pahatahtlikuks

Ilmselt on Thulema-nimelisi firmasid soovitud registreerida lootuses, et äkki keegi ostab need hiljem ära, ütles ASi Thulema pankrotihaldur Tiina Mitt. "Tegelikult on tegu pahatahtlikkusega, sest kandeavaldused on tehtud päeval, mil Äripäev kirjutas Thulema nime ümber käivast vaidlusest," sõnas ta.

Äripäev kirjutas esmaspäeval, et Thulema pankrotivara ostnud OÜ Halver Puit omanik ja juht Raivo Vidder on registreerinud OÜ Thulema Mööbel. Pankrotipesast kaubamärgi Thulema Furniture omandanud Kitmani juht Ilo Rannu pidas seda katseks kaubamärk kaaperdada. Vidder kinnitas, et pole käitunud pahatahtlikult ning lubas Thulema Mööbli nime ümber registreerida.

Nüüd ütles ta, et esitas sel esmaspäeval PDF-failiga palve muuta Thulema Mööbli ärinimi. "Ilmselt minu saadetud vorm ei sobinud, sest kohus tegi samal päeval puuduste kõrvaldamise määruse ja andis mulle 9. septembrini aega puudus likvideerida," seletas Vidder.

Vidder: avalik kaklus toob kasu vaid konkurentidele

"Samas on Kitman saatnud mulle kirja, et nemad soovivad, et nimi oleks ära muudetud juba 6. augustiks. Hiljemalt järgmise nädala teisipäevaks on nimi muudetud, sest see on ostu-müügilepingu sõlmimise tähtaeg ja ma ei saa siduda lepingut ettevõtte nimega, mille tõttu ma peaksin hiljem hakkama maid ja puid jagama," rääkis Vidder.

Vidderi sõnul ei mõista ta, miks Kitman talle ei helistanud ega püüdnud asja klaarida ilma meediata. "Kui nemad tahtsid avaliku kaklusega võib-olla kasu lõigata, siis mina arvan, et Standard ja teised konkurendid hoopis praegu itsitavad vaikselt pihku," ütles ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785