Soome pakub tööd tormikahjude likvideerimisel

Soome taotleb Euroopa Liidult 75 mln eurot rahalist abi möödunud nädalal riigi ida- ja keskosa tabanud tormide kahjude likvideerimiseks.

Torm Asta räsis Soomet reedel, tekitades kahju enam kui 20 mln euro eest. Põllumehed ja metsaomanikud on suurimad kahjukannatajad, samas on ka paljud kodud endiselt elektrita ning purustatud, vahendas Yle.

Tormi teele jäänud piirkonna  metsahoiuühenduste hinnangul hävitas Asta puid 600 000 m3. Puidu hinna langust torm ei peaks põhjustama, sest mõnel nädalal lõigatakse Soomes kaks korda rohkem metsa, kui torm langetas. Metsaomanikud saavad siiski kahju puidu kvaliteedi langusest, see tuleb nüüd palgist neli korda odavamalt tselluloositehasesse müüa.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed